• 46 переглядів
Ковбаска з печива як у дитинстві

Смак знайомий багатьом! Чудовий десерт із дитинства! Нескладний у приготуванні шоколадний десерт, який легко готувати і з'їдається він практично блискавично. Дуже вдало смак такої ковбаски з печива доповнюють волоські горіхи.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
10 годин
Інгредієнти
Порцій:
6
Печиво пісочне 400 г
Цукор 150 г
Вершкове масло 140 г
Молоко 100 мл
Горіхи волоські 100 г
Какао 2 ст. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Підготуйте продукти, необхідні для приготування ковбаски з печива як у дитинстві. Вам будуть потрібні: пісочне печиво, молоко, цукровий пісок, вершкове масло, очищені волоські горіхи, какао-порошок.
Крок 3
Поставте миску на водяну баню і нагрівайте, помішуючи, до повного розчинення цукрового піску в суміші розтопленого вершкового масла, молока і какао-порошку.
Крок 4
Пісочне печиво необхідно дрібно порубати за допомогою гострого ножа. Це досить тривалий і кропіткий процес, який вимагатиме від вас терпіння і посидючості. Подрібнене пісочне печиво має являти собою суміш дрібної крихти і невеликих шматочків печива. За допомогою блендера можна отримати тільки дрібну крихту, тому краще порубати печиво ножем.
Крок 5
Очищені волоські горіхи підсушіть на сухій сковорідці та порубайте на невеликі шматочки. Додайте до подрібненої печінки. Перемішайте за допомогою столової ложки.
Крок 7
Акуратно перемішайте за допомогою столової ложки до отримання максимально однорідної маси. Шоколадний сироп повинен повністю просочити крихту з пісочного печива за винятком окремих великих шматочків.
Крок 8
На великій обробній дошці або на столі розстеліть харчову плівку, викладіть шоколадну масу з печива. Сформуйте ковбаску діаметром приблизно 5-6 см. Підверніть краї. Поставте на 7-8 годин готову ковбаску в холодильник. Щоб форма ковбаски була близька до круглої під час охолодження періодично катайте ковбаску з невеликим зусиллям по рівній поверхні. Спочатку ковбаска дуже м'яка, але в міру застигання ущільнюватиметься і краще триматиме форму.
Готову ковбаску на свій смак ви можете обваляти в какао-порошку, цукровій пудрі.
Молоко та вершкове масло мають бути свіжими та натуральними, високої якості.