ГоловнаРецептиВипічка / Заливний пиріг з вишнею та сметаною в духовці

Соковитий, апетитний, гарний, з ніжним смаком. Заливний пиріг з вишнею та сметаною в духовці готується легко та швидко. Його літній вишневий аромат збере всю родину за столом. Завдяки додаванню крохмалю пиріг виходить повітряним, легким, ніжним.

Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
1 годину 20 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
8
Начинка
Вишня 200 г
Крохмаль 2 ст. л.

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити вишневий заливний пиріг? Приготуйте всі продукти, які необхідні для начинки. Якщо вишні у вас заморожені, покладіть їх на друшляк, який встановіть на миску. Сік, що утворився від розморожування, не виливайте, він знадобиться.
Крок 2
Перекладіть ягоди у відповідну ємність, всипте цукор, а також кукурудзяний крохмаль. Якщо використовуєте картопляний крохмаль, його кількість зменшіть у 2 рази.
Крок 3
Добре перемішайте. Відставте убік, іноді перемішуючи. Кристали цукру повинні повністю розтанути.
Крок 4
Підготуйте інгредієнти для випробування. Заздалегідь увімкніть духовку на 180 градусів.
Крок 5
Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Як розтопити олію на водяній бані? Вам знадобляться дві різні ємності. У велику налийте води та поставте на плиту. Найменшу встановіть зверху так, щоб завантажити її у воду приблизно на половину. Викладіть у неї нарізане на шматочки олію. Під впливом окропу воно почне танути. Помішуйте олію, щоб прискорити процес. Як тільки олія повністю розчиниться, вимкніть вогонь.
Крок 6
Яйця з'єднайте зі сметаною, цукром (або цукрозамінником, який не боїться термічної обробки). Збийте міксером до однорідності. Що відсоток жирності сметани, то буде смачніше. Курячі яйця обов'язково добре промийте перед застосуванням, так як навіть на чистій шкаралупі, що здається, можуть знаходитися шкідливі бактерії. Найкраще використовувати миючі засоби для харчових продуктів та щітку.
Крок 7
Просійте борошно разом із розпушувачем. Завдяки просіюванню борошно насититься киснем і випічка вийде повітряним, пишним, добре підніметься при випіканні. Всипте борошно в яєчну суміш і знову збийте міксером на невеликій швидкості.
Крок 8
Влийте в тісто розтоплене вершкове масло. Перемішайте. Консистенція тіста повинна вийти гладкою, без грудочок, за густотою нагадувати тісто на оладки.
Крок 9
Злегка змастіть жароміцну круглу форму рослинною рафінованою олією. Вилийте тісто, розрівняйте поверхню.
Крок 10
Зверху в тісто рівномірно розкладіть вишню. Сік, що залишився від вишні, акуратно вилийте на тісто, намагаючись, щоб він рівномірно розподілився по всьому пирога.
Крок 11
Випікайте пиріг приблизно 30-40 хвилин. Орієнтуйтеся на особливості духовки. Як перевірити готовність випічки? Коли верхній шар підрум'яниться, проткніть виріб дерев'яною шпажкою в кількох місцях. Якщо вона вийшла сухою, то пиріг готовий. Дістаньте його із духовки, остудіть, потім перекладіть із форми на тарілку. Зверху посипте через дрібне ситечко цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного!
Автор рецепта:
Заливний пиріг з вишнею та сметаною в духовці
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...