ГоловнаРецептиДля торта і випічки / Глазур для торта з какао шоколадна

Глянцева, дуже смачна - зробить шедевр із будь-якого десерту! Кожна господиня хоч раз у житті робила шоколадну глазур для торта з какао. Продукти знадобляться найпростіші, а з процесом впорається навіть новачок. Здавалося б, звичайна глазур, але вона здатна будь-який торт перетворити на витвір мистецтва!

Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
10 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
8
Какао 3 ст. л.
Цукор 4 ст. л.
Молоко 100 мл

Покрокове приготування

Крок 1
Як зварити домашню глазур для покриття торта з какао? Підготуйте продукти. Какао-порошок беріть натуральний і якісний, без цукру та інших добавок. Вершкове масло вибирайте натуральне, якісне, 82,5% жирності. Замість молока можна використовувати вершки, глазур вийде ще більш вершковою. Для аромату можна додати дрібку ваніліну, а для посилення смаку - сіль на кінчику ножа. Масло вийміть із холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким.
Крок 2
Візьміть сотейник із товстим дном і насипте в нього какао та цукор. Перемішайте сухі інгредієнти. Це буде легше зробити, якщо попередньо просіяти какао. З вибором сотейника допоможе стаття за посиланням наприкінці рецепта.
Крок 3
Влийте в сотейник молоко, перемішайте вінчиком до однорідного стану. Какао досить важко розмішати в холодній рідині, тому далі глазур треба трохи проварити.
Крок 4
Поставте сотейник на невеликий вогонь і, при постійному помішуванні, доведіть глазур до однорідного стану. До кипіння доводити її не потрібно, щоб уникнути появи пінки.
Крок 5
Зніміть сотейник з вогню й остудіть глазур до кімнатної температури. Покладіть у неї вершкове масло. Не поспішайте класти його в гаряче молоко, глазур стане дуже рідкою, і вам доведеться чекати, поки вона охолоне. Гарненько розмішайте масло вінчиком.
Крок 6
Глазур із какао-порошку та молока стане гладкою та однорідною. Можна поливати нею кондитерський виріб. Якщо раптом глазур вийшла занадто рідкою, поставте її в холодильник. Масло охолоне і глазур загусне. Можна також додати під час варіння ложечку борошна.

Можна сказати, що я готую цю глазур з дитинства. Ми нею поливали популярний тоді торт Графські руїни. Буду рада, якщо цей рецепт стане в пригоді молодим кулінарам.

Щоб відтінити смак дуже солодкого десерту, замість молока можна додати в глазур сметану. Така глазур виходить із легким кисломолочним смаком.

Автор рецепта:
Глазур для торта з какао шоколадна
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...