ГоловнаРецептиНапоїБезалкогольні напої / Безалкогольний глінтвейн із соком

Корисний гарячий напій, який можна подавати всім! Склянка ароматного безалкогольного глінтвейну - те, що потрібно зимовим вечором. Цей напій добре зігріває в холоди. Він підходить і дітям теж, бо рецепт без вина, на основі виноградного соку або сиропу.

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4
Виноградний сік (з червоного винограду) 600 мл
Сироп (вишневий) 120 мл
Мед (за бажанням) 30 г
Лайм 0.5 шт
Лимони 0.5 шт
Яблука (невелике) 0.5 шт
Гвоздика (бутонів) 4 шт
Бадьян (зірочки) 2 шт

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити безалкогольний глінтвейн із соком? Підготуйте необхідні інгредієнти. Для основи можете взяти виноградний сік і вишневий сироп або навпаки - вишневий сік і виноградний сироп. Мед у глінтвейн додавати необов'язково, особливо якщо сік і сироп і так солодкі. Кількість спецій можете додавати більше або менше за смаком. Якщо берете виноградний сік, то сироп можете використовувати будь-який, не тільки вишневий. І навпаки.
Крок 2
Усі фрукти ретельно вимийте. Не очищаючи від шкірки, наріжте половинки яблука, апельсина, лайма і лимона скибочками.
Крок 3
У сотейник викладіть підготовлені фрукти, додайте палички кориці, зірочки бадьяну та бутони гвоздики. Можете додати більше ті спеції, смак яких вам більше до вподоби. Наприклад, більше паличок кориці або зірочок бодяну. Те ж саме і з фруктами. Якщо не любите гірчинку від лайма, можете взагалі її не додавати. Тут усе можна регулювати на свій смак.
Крок 4
Влийте до фруктів виноградний сік і вишневий сироп.
Крок 5
Поставте сотейник на повільний вогонь, доведіть вміст каструльки до кипіння і варіть глінтвейн при слабкому кипінні 1-2 хвилини.
Крок 6
Спробуйте глінтвейн на смак і за необхідності додайте меду.
Крок 7
Готовий глінтвейн можете одразу з фруктами перелити в глечик або по склянках. Я спочатку прибрала всі фрукти та спеції і процідила напій через сито.
Крок 8
Розлийте гарячий напій по спеціальних склянках для глінтвейну з ручками. Щоб ваші стаканчики мали ошатний вигляд, поки вариться глінтвейн, можете опустити їх облямівками в сироп, а потім у мисочку з цукром.
Крок 9
За бажання додайте в склянки фрукти з сотейника і подайте глінтвейн до столу. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Безалкогольний глінтвейн із соком
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...