• 208 переглядів
Абрикосовий компот з абрикосів на 3-літрову банку на зиму

Корисний, яскравий та дуже смачний, для дорослих та дітей. Зробити абрикосовий компот з абрикосів на 3 літрову банку на зиму нескладно, але треба врахувати деякі нюанси, щоб у холодну пору року насолодитися смачним сонячним напоєм.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
1 годину
Покрокове приготування
Крок 1
Як заготовити абрикосовий компот з абрикосів на 3-літрову банку на зиму? Підготуйте потрібні інгредієнти. Абрикоси для компоту потрібно відібрати щільні, без пошкоджень та гнилі, але стиглі; Незрілі фрукти можуть зробити напій гірким. Фрукти помийте ретельно, але обережно, щоб не пошкодити шкірку. Відкиньте абрикоси на друшляк, щоб з них стекла вода. Банки для заготівлі краще взяти трилітрові.
Крок 2
Банки помийте з содою і простерилізуйте одним із звичних та надійних способів, наприклад, у духовці. Вологі банки поставте в холодну духовку на ґрати шийкою, увімкніть на 150 градусів, тримайте банки в духовці 20 хвилин. Кришки також промийте з содою, прокип'ятіть і просушіть.
Крок 3
Банки заповніть абрикосами на одну третину. У чайнику закип'ятіть воду. Залийте окропом абрикоси у банках. Вливати окріп у банки потрібно невеликими частинами, щоб банка не луснула від різкого перепаду температури. Накрийте банки кришками та залиште на 20 хвилин.
Крок 4
Потім воду зі банок злийте в каструлю, для цього краще скористатися спеціальною кришкою з отворами, щоб абрикоси не випали із банки. Всипте в каструлю із водою цукор. За бажанням кількість цукру можна збільшити, щоб бути впевненим, що заготівля не зіпсується і довго зберігатиметься, а готовий компот перед подачею просто розводити кип'яченою холодною водою. Доводьте сироп до кипіння, помішуючи ложкою, щоб цукор повністю розчинився.
Крок 5
Залийте киплячим сиропом абрикоси в банках до плічок. Відразу закатайте кришками банки, переверніть вгору дном, укутайте теплою ковдрою і залиште на ніч до охолодження при кімнатній температурі.
Абрикоси смачні та корисні фрукти, з яких на зиму варять варення, джеми, компоти з кісточками та без кісточок. Найшвидший і найпростіший спосіб заготівлі – це абрикосовий компот із кісточками. Його можна швидко приготувати, тому що не потрібно видаляти кісточки, але робити це потрібно якісно та стерильно.