• 14 переглядів
Класичні сирники із сиру на сковороді

Ніжні, пишні, повітряні, нашвидкуруч. Класичні сирники з сиру на сковороді - це одна з найпопулярніших страв з улюбленого сиру багатьма. Корисні та смачні, вони чудово підходять для сніданку. Подавайте сирники зі сметаною, згущеним молоком або варенням.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Сир 300 г
Яйце куряче 1 шт
Сіль за смаком
Цукор 1 ст. л.
Борошно пшеничне 3 ст. л.
Рослинна олія 100 мл
Покрокове приготування
Крок 1
Як приготувати класичні пишні сирники з сиру на сковороді? Підготуйте усі необхідні продукти. Запорука смачних сирників – це якісний сир. Обов'язково беріть сир без замінника молочного жиру. На мій погляд смачніші сирники з жирнішого сиру (9-18%). Я віддаю перевагу смажити сирники на будь-якій рослинній олії, але можна також смажити їх і на вершковому, і на топленому маслі.
Крок 2
Сир розімніть вилкою. Дивіться по консистенції сиру: якщо він як би з крупинками, то найкраще протертиме його через дрібне сито або пробити занурювальним блендером, тоді текстура сиру стане більш однорідною.
Крок 3
Вбийте у сир яйце. Яйце перед використанням вимийте з засобом для чищення в проточній воді, так як на його поверхні можуть бути шкідливі бактерії.
Крок 6
Додайте цукор. Я використовую звичайний білий цукор, але можна готувати і з коричневим цукром, він надасть карамельний смак сирникам. Також на цій стадії можна додати до тіста ваніль або ванільний цукор, а також корицю.
Крок 7
Просійте борошно (1 ст.л. борошна залиште для паніровки). Рекомендую не нехтувати цим процесом, тому що під час просіювання борошно насичується киснем, і готові сирники вийдуть більш повітряні та ніжні. Додайте борошно до сиру і добре все перемішайте.
Крок 9
Обваляйте майбутній сирник з усіх боків в борошні, що залишилося. У такий спосіб використовуйте все тісто.
Крок 10
На сковороді добре розігрійте олію. Викладіть сирники та готуйте на невеликому вогні близько 7 хвилин з одного боку.
Крок 11
Потім акуратно переверніть сирники і готуйте хвилин 7-10. Можна накрити сковороду кришкою і довести сирники до готовності, щоб серединка теж пропеклася.