ГоловнаРецептиВипічка / Оладки на кефірі без дріжджів пишні

Дуже смачно, дуже швидко, дуже просто - найкращий сніданок! Ці оладки без дріжджів виходять дуже пишними завдяки поєднанню соди і теплого кефіру. Вони на швидку руку, хвилин на 20, не більше. Тісто можна смажити на сковорідці одразу після приготування, просто змішавши всі продукти.

Рецепт на:
5 порцій
Час приготування
20 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
5

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити оладки на кефірі без дріжджів? Підготуйте продукти. Нагрійте кефір до теплого стану і додайте в нього соду. Перемішайте і залиште постояти на 3-5 хвилин. За цей час сода вступить у реакцію з кефіром. Завдяки цьому готові оладки й будуть пишні. про особливості випічки на соді ви дізнаєтеся зі статті наприкінці рецепта.
Крок 2
В окремій чаші з'єднайте яйце з цукром.
Крок 3
Потім додайте рослинну олію і дрібку ваніліну, більша кількість додасть гіркоти випічці. Влийте кефір із содою і насипте борошно, просіяне через сито. Борошно завжди необхідно просівати. При цьому воно насичується киснем і готові вироби виходять більш повітряні.
Крок 4
Тісто добре перемішайте до однорідності, щоб не було грудочок борошна. Для цього можна скористатися міксером. Борошна вам при цьому знадобиться більше або менше, ніж зазначено в складі, докладніше можна прочитати в статті, яка є в кінці цього рецепта. Орієнтуйтеся за консистенцією тіста. Готове, воно має вийти досить густим.
Крок 5
На гарячу сковорідку налийте трохи олії та викладайте ложкою тісто, щоб виходили оладки. Обсмажуйте їх 1-2 хвилини на невеликому вогні. Як вибрати сковорідку та олію для смаження, ви дізнаєтеся зі статей на ці теми, посилання на них є наприкінці рецепта.
Крок 6
Потім переверніть за допомогою лопатки й обсмажте так само з іншого боку. Великий вогонь не робіть. Оладки мають встигнути пропектися всередині й не підгоріти зовні.
Крок 7
Готові оладки знімайте з гарячої сковороди на підготовлену тарілку. Щоб прибрати з них надлишки олії, можете викласти їх на паперові рушники. Смачні, пишні оладки до чаю готові. Приємного апетиту!

Існує думка, що пишні оладки можна приготувати тільки з використанням дріжджів. Зовсім ні! З додаванням соди вони виходять нітрохи не гіршими. Для нового смаку в тісто можна додати терті яблука або терту варену моркву. А можна прямо на пательню в кожну оладку покласти шматочок яблука або кілька вишень.
Готові оладки можна доповнити згущеним молоком, сметаною, джемом або ягідним топінгом.
Приготуйте такі оладки для своєї сім'ї недільного ранку або ж просто для перекусу протягом будь-якого дня.
Особливо оладки люблять діти. Вони виходять настільки пишні, що схожі на невеличкі булочки, тільки приготовані на сковороді.
До речі, кефір, найкраще, підійде постоявший. У такому кефірі сода буде добре бродити, а значить і тісто вийде повітряним.

Автор рецепта:
Оладки на кефірі без дріжджів пишні
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...