ГоловнаРецептиВипічка / Домашні булочки для гамбургерів як у Макдональдсі

Пишні, м'які, повітряні, з хрустким кунжутом! Домашні булочки для гамбургерів як у Макдональдсі чудово підходять для улюбленого фаст-фуду. З них виходять смачні та красиві бургери. Але і просто як булочки вони дуже гарні! Круглі, рум'яні, великі - одне диво.

Рецепт на:
12 порцій
Час приготування
4 години

Інгредієнти

Порцій:
12
Для змащування
Олія 1 ч. л.
Кунжут 1 ст. л.

Покрокове приготування

Крок 1
Як спекти домашні булочки для гамбургерів як у Макдональдсі? Підготуйте необхідні продукти. Вони мають бути кімнатної температури. Молоко та масло підігріватимуться, а ось яйце краще дістати з холодильника заздалегідь. Якщо ви забули це зробити, то покладіть яйце на 5 хвилин у теплу воду. Замість меду я взяла цукор.
Крок 2
Насамперед розтопіть вершкове масло. Я топила його в сотейнику на маленькому вогні, можна це зробити в мікрохвильовці. Розтоплене масло має охолонути до кімнатної температури, тому зробіть це хвилин за п'ять до початку готування.
Крок 3
Візьміть велику миску, налийте в неї дві столові ложки теплої води і додайте сухі дріжджі. Розмішайте ложкою. Залиште дріжджі на 5 хвилин. Це робиться не для їхньої активації, а для їхнього розчинення. При взаємодії з водою дріжджі стали схожі на свіжі.
Крок 4
Додайте до дріжджів розтоплене масло, мед (у мене цукор), яйце і тепле молоко. Його теж злегка підігрійте, але не перестарайтеся. Молоко має бути теплим, але не палючим. Занадто гаряче молоко вб'є живі дріжджі. Перемішайте всі інгредієнти вінчиком.
Крок 5
Почніть порціями додавати борошно, просіваючи його перед цим. Завдяки просіюванню борошно насититься повітрям, і тісто стане м'якшим і легшим. Після кожної порції борошна розмішуйте його вінчиком. У самому кінці додайте в тісто сіль.
Крок 6
Що більше буде борошна, то важче стане розмішувати. Тому далі почніть вимішувати тісто міксером або руками.
Крок 7
Я взяла міксер із насадками для тіста. Тісто дуже податливе, воно швидко стало гладким і еластичним і почало відлипати від стінок.
Крок 8
Коли тісто остаточно збереться в кулю, зупиніть заміс.
Крок 9
Змастіть миску рослинною олією, покладіть у неї тісто. Накрийте миску рушником і приберіть у тепле місце на півтори-дві години. Я ставлю миску з тістом у непрацюючу духовку, там немає протягів і тісто добре піднімається.
Крок 10
За дві години тісто збільшиться приблизно вдвічі.
Крок 11
Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Злегка підмісіть його. Розділіть тісто на 12 рівних частин. З кожної частини зліпіть круглу заготовку. Для цього підверніть краї до центру, ніби збираючи тісто у вузлик, переверніть швом донизу і підкатайте рукою, формуючи кульку.
Крок 12
Візьміть деко, застеліть його папером для випічки. Я використовую тефлоновий килимок. Викладіть на деко булочки, залишаючи між ними велику відстань. Моє деко розміром 30*40 см, на нього помістилося 6 булочок. Інші я поклала на маленьке деко, і вони під час випікання злиплися. Краще пекти на великому партіями. Накрийте деко рушником і залиште булочки для вистоювання ще на годину.
Крок 13
За годину булочки виростуть у розмірі. Візьміть яйце, злегка збийте його виделкою. Змастіть кожну булочку збитим яйцем за допомогою пензлика. Посипте зверху кунжутом.
Крок 14
Випікайте булочки в духовці, попередньо розігрітій до температури 200°С, режим верх-низ, протягом 15-18 хвилин. Вони мають стати рум'яними. Вийміть перше деко й одразу печіть друге. Готові булочки охолодіть і використовуйте за призначенням. Приємного апетиту!

Дуже мені сподобалося пекти ці булочки для гамбургерів у домашніх умовах! Готувати їх дуже швидко, весь час йде на вистоювання. Їх виходить реально багато! 12 штук, причому вони дуже великі, по 10 см діаметром. Наступного разу буду готувати половину порції.

Автор рецепта:
Домашні булочки для гамбургерів як у Макдональдсі
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...