ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Рататуй класичний у духовці овочевий

Дуже смачно, дуже соковито, дуже яскраво – свято щодня. Рататуй класичний овочевий у духовці є запечені в томатному соусі овочі. Готувати його надзвичайно просто, будь-який новачок впорається з першого разу. На виході ви отримаєте гарну страву, яку можна подавати на святковий стіл!

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
2 години

Інгредієнти

Порцій:
6
Часник 2 зуб.
Суміш трав (французьких 1/2 ст. л.) 3 г
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити класичний рататуй у духовці? Для початку підготуйте потрібні інгредієнти для помідорного соусу. Овочі добре вимийте. Цибулю очистіть від лушпиння. Рослинну олію беріть будь-яку, але рафіновану.
Крок 2
На помідорах зробіть надрізи навхрест, потім покладіть їх у окріп на 2-3 хвилини.
Крок 3
Зніміть з помідорів шкірку і наріжте м'якоть невеликими кубиками.
Крок 4
Болгарський перець, запікайте в розігрітій до 220 ° С духовці близько 15-25 хвилин до чорних підпалин на шкірці. Я запікала у спеціальному рукаві. Час та температуру визначайте за своєю духовкою.
Крок 5
Перець охолодіть, не виймаючи з пакета, і очистіть від шкірки. Видаліть у перцю насіння та плодоніжку.
Крок 6
Наріжте м'якоть печеного болгарського перцю дрібними шматочками.
Крок 7
Очищену цибулю дрібно наріжте кубиками.
Крок 8
У сковороді розігрійте олію. Викладіть цибулю, обсмажте її протягом приблизно 4-5 хвилин до прозорості. Помішуйте лопаткою, щоб не пригоріли.
Крок 9
Додайте в сковороду помідори нарізані і тушкуйте все на невеликому вогні близько 8-10 хвилин.
Крок 10
Додайте до цибулі та помідорів подрібнений болгарський перець, посоліть, поперчіть, перемішайте і тушкуйте ще 3-5 хвилин.
Крок 11
Підготуйте решту необхідних інгредієнтів для страви. Помідори, кабачки, баклажани вимийте та обсушіть. Баклажан краще вибирайте довгастий, щоб діаметр овочів був більш-менш однаковий по всій довжині.
Крок 12
Кабачки наріжте кружальцями завтовшки приблизно 2 мм. Крім звичайних кабачків, можете використовувати цукіні або жовті кабачки. Якщо у ваших кабачків шкірка жорстка, зчистіть її. Але бажано використовувати кабачки з ніжною шкіркою, щоби не зчищати її.
Крок 13
Помідори також наріжте кружальцями.
Крок 14
Баклажани наріжте кружальцями такої ж товщини, як і кабачки з помідорами, посоліть і залиште на 10 хвилин, щоб вийшла гіркота. Потім промийте баклажани холодною водою.
Крок 15
Очищений часник дрібно порубайте ножем або пропустіть через прес.
Крок 16
У мисці змішайте олію, подрібнений часник, суміш французьких трав, чорний мелений перець і сіль.
Крок 17
У форму для запікання вилийте весь соус. Форму для запікання краще беріть глибше, щоб у неї повністю помістилися всі кружечки овочів. У мене форма була не дуже глибока, а помідори та баклажани виявилися великого діаметру, тому довелося розрізати їх навпіл.
Крок 18
Зверху викладіть, чергуючи, кружечки помідорів, кабачків та баклажанів. Овочі до половини повинні бути занурені в соус. Зверху овочі полийте олією з часником та травами.
Крок 19
Накрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 200 ° С духовку приблизно на 1:00. Точний час та температуру запікання визначайте за духовкою.
Крок 20
Потім зніміть фольгу і запікайте овочі ще 20-30 хвилин. Смачного!
Автор рецепта:
Рататуй класичний у духовці овочевий
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...