ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Тефтелі в сметанно томатному соусі на сковороді

Апетитні м'ясні кульки в густій підливці! Ці тюфтельки в томатно-сметанному соусі на сковороді виходять надзвичайно смачними, соковитими і дуже ароматними. Їх можна подавати з будь-яким гарніром: картоплею, макаронами, вареними або печеними овочами.

Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
45 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
8
Для фаршу
Рис 0.5 ст. л.
Для підливи
Сметана 1 ст. л.

Покрокове приготування

Крок 1
Як готувати тефтелі в томатно-сметанному соусі на сковороді? Приготуйте необхідні інгредієнти. Фарш можете накрутити самі або взяти магазинний. Підійде свинячий, яловичий, змішаний, курячий. Рис у мене білий, звичайний, ви можете взяти будь-який інший.
Крок 2
Моркву вимийте, обсушіть, очистіть. Натріть очищену моркву на крупній тертці.
Крок 3
Промийте добре рис доти, доки вода від нього не буде прозорою. Потім перекладіть рис у каструлю з водою і поставте на плиту. Води має бути у 2-3 рази більше, ніж рису. Воду посоліть і варіть рис до напівготовності. Зайву рідину злийте, рис відкиньте на друшляк. Як вибрати рис дивіться у статті на цю тему. Посилання в кінці рецепта.
Крок 4
Підготуйте плоску тарілку з пшеничним борошном. В окремій мисці змішайте основні інгредієнти: м'ясний фарш, терту моркву, напівварений рис, сире куряче яйце. Усе посоліть і поперчіть.
Крок 5
Фарш, що вийшов, вимішайте ложкою. Зліпіть із нього не дуже великі круглі колобки. Це можна робити руками, змоченими холодною водою.
Крок 6
Утворені колобки обкатайте в тарілці з підготовленим борошном. Потім обсмажте їх на сковороді з розігрітою олією. Смажте до утворення золотистої скоринки, але стежте, щоб колобки не розвалилися в процесі. Як правильно підібрати сковорідку та олію для смаження, читайте в статтях на ці теми. Посилання в кінці цього рецепта.
Крок 7
Приступайте до приготування підливки. В окремому посуді змішайте сметану, томатну пасту та борошно. Влийте до них склянку води, посоліть. Ще раз гарненько перемішайте, щоб вийшла однорідна суміш без грудочок.
Крок 8
Залийте отриманим соусом тефтелі в сковороді. Тушкуйте все хвилин 20 під закритою кришкою на слабкому вогні.
Крок 9
У процесі тушкування можете додати для смаку лавровий лист. Наші тефтелі в сметанно-томатному соусі готові!
Автор рецепта:
Тефтелі в сметанно томатному соусі на сковороді
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...