• 100 переглядів
Тефтелі в духовці в томатному соусі

На друге, на вечерю, для всієї родини, зі звичайних продуктів! Тефтелі в томатному соусі - проста домашня страва, улюблена всіма з дитинства! Запікання в духовці робить тефтелі ще кориснішими, смачнішими та простішими в приготуванні, а томатний соус збагатить і збалансує їхній смак!
Рецепт на:
10 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
10
Фарш мʼясний 900 г
Цибуля ріпчаста 200 г
Морква 200 г
Рис круглозернистий 120 г
Яйце куряче 1 шт
Сметана 2 ст. л.
Рослинна олія 2 ст. л.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити тефтелі в духовці в томатному соусі? Підготуйте продукти. Для цієї страви можна брати будь-який фарш: свинячий, яловичий, курячий, індичий, кролячий, змішаний. Якщо ви використовуєте заморожений фарш, заздалегідь розморозьте його, використовуючи для цього нижню полицю холодильника. Помийте щіточкою моркву, очистіть її. Зніміть із ріпчастої цибулі лушпиння.
Крок 2
Заповніть каструлю двома склянками води. Поставте на вогонь. Опустіть у каструлю помитий рис, півсклянки. І варіть його після закипання до напівготовності, близько 10 хвилин.
Крок 3
Поки вариться рис, наріжте дрібним кубиком ріпчасту цибулю. Натріть очищену моркву на великій або дрібній тертці. Я терла на дрібній - мені так більше подобається.
Крок 5
Розігрійте сковороду на плиті. Влийте рослинну олію та покладіть цибулю. Смажте цибулю, помішуючи, протягом 3-4 хвилин до прозорості.
Крок 6
Додайте до цибулі терту моркву і продовжуйте смажити овочі ще 5 хвилин, також помішуючи. Зніміть сковороду з плити.
Крок 10
До засмажки, що залишилася на сковорідці, влийте томатний сік (або розведену водою томатну пасту). Знову поставте сковорідку на плиту, увімкніть вогонь нижче середнього і дайте соусу трохи випаруватися. Нехай суміш трохи покипить без кришки.
Крок 17
Перемішайте і залиште тушкуватися близько 5 хвилин, випаровуючи до бажаної консистенції, але врахуйте, що після запікання соус загусне навіть без додавання борошна!
Крок 18
Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 180°С. Мокрими руками формуйте з фаршу круглі тюфтельки та викладайте їх у вогнетривку форму на невеликій відстані один від одного.
Крок 20
Запікайте тефтелі в духовці близько 40 хвилин, стежачи за тим, щоб не підгорів соус. Якщо раптом це все-таки почне відбуватися, накрийте форму фольгою.