ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Тефтелі в духовці в томатному соусі

На друге, на вечерю, для всієї родини, зі звичайних продуктів! Тефтелі в томатному соусі - проста домашня страва, улюблена всіма з дитинства! Запікання в духовці робить тефтелі ще кориснішими, смачнішими та простішими в приготуванні, а томатний соус збагатить і збалансує їхній смак!

Рецепт на:
10 порцій
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
10
Томатний сік (або 3 стол. л. томат. пасти розведеної в 500 мл води) 0.5 л
Сметана 2 ст. л.
Базилік (сушений) 0.5 ч. л.
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити тефтелі в духовці в томатному соусі? Підготуйте продукти. Для цієї страви можна брати будь-який фарш: свинячий, яловичий, курячий, індичий, кролячий, змішаний. Якщо ви використовуєте заморожений фарш, заздалегідь розморозьте його, використовуючи для цього нижню полицю холодильника. Помийте щіточкою моркву, очистіть її. Зніміть із ріпчастої цибулі лушпиння.
Крок 2
Заповніть каструлю двома склянками води. Поставте на вогонь. Опустіть у каструлю помитий рис, півсклянки. І варіть його після закипання до напівготовності, близько 10 хвилин.
Крок 3
Поки вариться рис, наріжте дрібним кубиком ріпчасту цибулю. Натріть очищену моркву на великій або дрібній тертці. Я терла на дрібній - мені так більше подобається.
Крок 4
Недоварений рис відкиньте на друшляк і промийте під проточною водою.
Крок 5
Розігрійте сковороду на плиті. Влийте рослинну олію та покладіть цибулю. Смажте цибулю, помішуючи, протягом 3-4 хвилин до прозорості.
Крок 6
Додайте до цибулі терту моркву і продовжуйте смажити овочі ще 5 хвилин, також помішуючи. Зніміть сковороду з плити.
Крок 7
Вмішайте промитий варений рис у фарш.
Крок 8
Половину підсмажених в олії цибулі та моркви додайте до фаршу і перемішайте.
Крок 9
Другу половину засмажки залиште на сковороді.
Крок 10
До засмажки, що залишилася на сковорідці, влийте томатний сік (або розведену водою томатну пасту). Знову поставте сковорідку на плиту, увімкніть вогонь нижче середнього і дайте соусу трохи випаруватися. Нехай суміш трохи покипить без кришки.
Крок 11
Поки плита зайнята, поверніться до фаршу. Вбийте в нього яйце.
Крок 12
Додайте солі.
Крок 13
Додайте мелений перець.
Крок 14
Додайте трохи сушеного базиліку (або інші спеції за смаком).
Крок 15
Фарш гарненько перемішайте.
Крок 16
Поки ви займалися фаршем, піджарка вже трохи покипіла. Додайте в неї сметану.
Крок 17
Перемішайте і залиште тушкуватися близько 5 хвилин, випаровуючи до бажаної консистенції, але врахуйте, що після запікання соус загусне навіть без додавання борошна!
Крок 18
Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 180°С. Мокрими руками формуйте з фаршу круглі тюфтельки та викладайте їх у вогнетривку форму на невеликій відстані один від одного.
Крок 19
Зверху залийте тефтелі томатним соусом.
Крок 20
Запікайте тефтелі в духовці близько 40 хвилин, стежачи за тим, щоб не підгорів соус. Якщо раптом це все-таки почне відбуватися, накрийте форму фольгою.
Крок 21
Гарнір до тефтелей у томатному соусі підійде будь-який. Також страву можна подавати й саму по собі. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Тефтелі в духовці в томатному соусі
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...