• 7 переглядів
Новорічна качка цілком у рукаві в духовці запечена в духовці

Оригінальна, на святковий стіл, незрівнянно смачна! Новорічна качка, запечена цілою в рукаві в духовці - страва, яку традиційно готують на свято в багатьох країнах. За цим рецептом качка готується дуже швидко, а завдяки спеціальному маринаду, виходить дуже ніжною, просто тане в роті!
Рецепт на:
10 порцій
Час приготування
14 годин
Інгредієнти
Порцій:
10
Качка 1.8 кг
Апельсини 1 шт
Лимони 0.5 шт
Соус соєвий 3 ст. л.
Мед 2 ст. л.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як запекти качку цілком у рукаві в духовці? Підготуйте продукти. Качку попередньо розморозьте, переклавши її з морозилки на нижню полицю холодильника. Яблука візьміть по можливості кислих сортів.
Крок 2
Качку добре помийте і обсушіть паперовими рушниками. Якщо на ній залишилося пір'ячко, то видаліть або обпаліть його.
Крок 4
Приготуйте маринад. Як зробити маринад? У невелику миску видавіть сік половини лимона. Щоб соку вийшло більше, помийте лимон, обдайте його окропом і з силою покатайте по столу.
Крок 7
Потім мед. Мед беріть натуральний, краще якщо він буде рідким, зацукрований трохи розтопіть на водяній бані.
Крок 9
Обмажте качку маринадом - дуже зручно її маринувати в качатниці. Залиште щонайменше на 5-6 годин, а ще краще - на ніч, маринад зробить її м'ясо дуже ніжним і повністю позбавить характерного запаху. Під час маринування качку краще перевертати кожні 1-2 години, щоб маринад рівномірно просочив спинку та грудку птиці.
Крок 12
У черевце закладіть нарізані яблука й апельсини, можна його навіть не зашивати - все залишиться на місці.
Крок 14
За бажанням обкладіть її картоплею - на мій погляд, це дуже зручно: ми вирішуємо проблему з гарніром, а картопля, просочена ароматними соками з качки, виходить дуже смачною!
Крок 15
Зубочисткою зробіть у рукаві кілька проколів, щоб виходило повітря. Запікайте качку в духовці за 200 градусів 1,5-2 години залежно від розміру качки. Моя качка була готова вже через 1,5 години.
Крок 16
Через зазначений час розріжте рукав. У мене качка підрум'янилася навіть у рукаві, але якщо у вас цього не сталося - поверніть качку в духовку у відкритому вигляді ще на 15-20 хвилин.