ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Смажені курячі крильця на сковороді

Пряні, рум'яні, такі смачні, що неможливо зупинитись! Смажені курячі крильця на сковороді – швидкий та бюджетний рецепт, від якого не відмовляться ні дорослі, ні діти. М'ясо у крилець м'яке та ніжне, а після довгого маринування просто тане в роті. Існує безліч видів маринаду, найпоширеніший - соєвий соус, олія та мед або цукор. У цьому маринаді крильця набувають пікантної насолоди. Готувати страву можна і згори на плиті, і в духовці. Гарнір особливо не потрібний, а ось соус подати треба обов'язково.

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4
Олія 3 ст. л.
Цукор 3 ст. л.
Часник 2 зуб.
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як смажити курячі крильця на сковороді? Підготуємо та відміряємо всі продукти. Крильця необхідно добре промити в холодній воді і обсушити паперовими рушниками.
Крок 2
Для маринаду необхідно змішати соєвий соус, олію та цукор. Часник пропустити через часнику або просто дрібно порізати. Солити маринад треба зовсім небагато, солі достатньо в соєвому соусі. Крильця поміщаємо в готову суміш, добре перемішуємо і відправляємо в холодильник години на три, а краще на всю ніч.
Крок 3
Перед тим як смажити крильця, сковороду треба добре розігріти. Олію не додаємо, вона вже є в маринаді.
Крок 4
Смажимо крильця з двох сторін хвилин по п'ять до рум'яної скоринки. Слідкуйте, щоб вони не підгоріли, адже у маринаді є цукор. Я трохи не встежила)
Крок 5
Насамкінець я відправила сковороду з крильцями в духовку, розігріту до 200 градусів на 15 хвилин, щоб вони точно доготувалися. Зважайте на те, що духовки у всіх різні. Температура та час приготування можуть відрізнятися від зазначених у рецепті.

Крильця для цієї страви найкраще брати свіжі, не заморожені. Деякі відрізають верхню частину крила, там майже немає м'яса, але ми любимо нею похрумтіти, тому я залишила. У маринад можна додати тертий імбир і гострий перець, тоді смак у страви буде трохи азіатським. Існує безліч рецептів маринадів для курки. Смачно змішатиме майонез і кетчуп, можна зробити сметано-чесночний, я робила крильця в йогурті. Крім смаження їх можна запікати у духовці та готувати на мангалі. Є навіть рецепти для мікрохвильової печі. Дуже смачні будуть крильця, обсмажені в клярі або панірувальних сухарях, щоправда, і калорійність страви тоді значно збільшиться. Як гарнір найкраще підійдуть овочі і якийсь соус. Можна кетчуп, можна сметанний чи йогуртово-гірчичний. І обов'язково їсти їх руками!

Автор рецепта:
Смажені курячі крильця на сковороді
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...