Смачний і простий рецепт запеченої в духовці качки! Качка з медом, гірчицею і соєвим соусом виходить ніжною і соковитою, з ароматною хрусткою скоринкою! Що може бути смачніше? Страва готується просто, але безумовно прикрасить будь-яку трапезу.
Покрокове приготування
Крок 1
Як запекти качку з медом, соєвим соусом і гірчицею в духовці? Підготуйте всі необхідні продукти. Качку беріть охолоджену, - вона набагато корисніша і смачніша, ніж заморожена. Соєвий соус підійде тільки натурального бродіння. Мед краще взяти рідкий. Рослинна олія може бути будь-якою, але найкраще для цього рецепта підійде оливкова або кунжутна. Гірчицю можна купити готову або взяти власного приготування.
Крок 2
У соєвий соус додайте мед і гірчицю. Якщо у вас зацукрований мед, то можна його розтопити в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 5-10 секунд, щоразу перемішуючи і перевіряючи, щоб він не закипів. Також розтопити мед можна на водяній бані.
Крок 3
Добре розмішайте до повного розчинення меду.
Крок 4
Влийте рослинну олію.
Крок 5
Додайте подрібнений часник. Можна дрібно порізати його ножем, натерти на дрібній тертці або пропустити через прес. Маринад для качки готовий.
Крок 6
Качку помийте, обсушіть, за необхідності видаліть наявні пір'я. Змастіть качку соєво-медово-гірчичним маринадом з усіх боків і всередині. Залиште маринуватися мінімум на годину, максимум на 1-2 доби. Сіль нам не знадобиться, - соєвий соус і так досить солоний.
Крок 7
Заздалегідь розігрійте духовку до 190 градусів. Качка - птах немаленький, тому для приготування качки цілком знадобиться досить велика жароміцна форма для запікання. Викладіть у неї качку грудкою вниз.
Крок 8
Запікайте в заздалегідь розігрітій духовці з розрахунку, що на кожні 500 г качки потрібно 30 хвилин запікання. Якщо верх почне сильно рум'янитися, прикрийте качку фольгою. Під час запікання виділиться багато жиру, - його краще злити.
Крок 9
Смачна та рум'яна качка готова. Приємного апетиту!
Рецепт цей базовий, а отже, запікати подібним чином і з цим маринадом можна ще й курку, й індичку. А також ще можна нафарширувати качку яблуками, сухофруктами або, наприклад, рисом. Страва, звісно, скоріше для якогось святкового приводу, тож зберігайте рецепт до колекції новорічних рецептів.
З чим подавати таку запечену птицю?
Звісно, чудово вона поєднується з будь-якими сезонними овочами та звісно зі свіжою зеленню.
Хоча, на святковий стіл таку страву подають із різними салатами та, зазвичай, картопляним гарніром.
Самого приємного апетиту!