• 33 переглядів
Овочі в соєвому соусі на сковороді

Нашвидкуруч, корисно, смачно, свято щодня! Овочі в соєвому соусі на пательні готуються неймовірно просто і швидко. Можете взяти будь-які, які є в холодильнику, включно із замороженими. Імбир, часник і соєвий соус надають дивовижну пікантну нотку готовій страві.
Рецепт на:
2 порції
Час приготування
20 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
2
Квасоля стручкова 150 г
Цукіні 150 г
Болгарський перець 1 шт
Баклажани 150 г
Часник 2 зуб.
Олія 4 ст. л.
Кунжутна олія 2 ч. л.
Соус соєвий 3 ст. л.
Кунжут 1 ч. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як посмажити овочі в соєвому соусі на сковороді? Підготуйте все необхідне за списком. Замість стручкової квасолі можна використовувати стручки молодого горошку. Добре підійде до загального складу овочів черешкова селера. Замість звичайної цибулі візьміть цибулю порей, якщо така є в наявності, у неї м'якший і ніжніший смак.
Крок 2
Морквину, часник і цибулю вимийте, обсушіть і очистіть від шкірки. У цукіні та баклажана обріжте місця кріплення плодоніжки. Якщо кабачок не молодий, то зріжте з нього шкірку і видаліть насіння. Болгарський перець розріжте навпіл, приберіть серцевину. У стручкової квасолі обріжте хвостики з обох боків і видаліть "вусики". Усе ретельно промийте в чистій воді та обсушіть паперовими серветками.
Крок 4
Баклажан і болгарський перець подрібніть такими ж кубиками, як морквину з цибулею. Якщо овочі нарізати однаково, то вони апетитніше і красивіше виглядатимуть у вашій тарілці. Стручки квасолі наріжте невеликими фрагментами.
Крок 5
Корінь імбиру очистіть і натріть на дрібній тертці. Часник нарубайте ножем або пропустіть через прес. Цукіні наріжте дрібно.
Крок 6
У сковороді з товстим дном розігрійте олію. Відправте цибулю та моркву обсмажуватися першими. Постійно помішуючи, готуйте доти, доки цибуля не зарум'яниться.
Крок 7
Далі відправте в сковорідку квасолю, баклажан і болгарський перець. Полум'я зменшіть до трохи вищого за середнє й обсмажуйте овочі приблизно 8-10 хвилин. Не відходьте далеко від плити, періодично перемішуйте вміст сковороди. Щойно баклажани з квасолею практично будуть готові, відправте цукіні в сковорідку. Перемішайте і готуйте ще 4-5 хвилин. Овочі не повинні перетворитися на кашу і бути злегка "аль-денте".
Крок 8
Відправте до овочів часник та імбир, слідом влийте кунжутну олію та соєвий соус. Перемішайте і потримайте на плиті кілька секунд.
Обсмажені овочі в соєвому соусі дуже смачні як у гарячому, так і холодному вигляді. Я часто подаю їх як гарнір до курки, або самостійну страву.