ГоловнаРецептиСалати / Салат Міністерський класичний

На святковий стіл, оригінальний, зі звичайних продуктів! Салат Міністерський отримав свою назву через те, що подавали його в радянських їдальнях при міністерствах. Тоді він вважався елітною стравою. Пропоную скуштувати її класичний варіант - з яловичиною та яєчними млинцями.

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
25 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити класичний салат Міністерський? Підготуйте зазначені інгредієнти. М'ясо яловичини попередньо відваріть. Воно має бути м'яким, не жилавим. Замість яловичини можете взяти відварну телятину. Майонез обирайте будь-який, смачнішим і кориснішим буде домашній.
Крок 2
Як варити яловичину? Закип'ятіть у каструлі воду, посоліть її. Опустіть у киплячу воду шматок яловичини. Варіть м'ясо при слабкому кипінні на невеликому вогні, за потреби знімаючи піну. Час варіння залежить від якості м'яса і від якої частини туші взято шматок. Моє варилося близько години. Готовність перевірте гострим ножем - він має вільно протикати шматок. Вийміть м'ясо з бульйону й остудіть. Потім наріжте його соломкою або порвіть на волокна. Складіть у миску.
Крок 3
Яйця розбийте в піалу, додайте сіль, злегка збийте їх виделкою. Розігрійте сковорідку на невеликому вогні, налийте зовсім небагато рослинної олії. Вилийте половину яєчної суміші, розподіляючи її рівномірно по дну, на кшталт млинця (у мене діаметр 24 см). Смажте млинець кілька хвилин, щоб на ньому не залишилося рідких місць. Готовий млинець зніміть зі сковороди. Аналогічним чином посмажте другий. Намагайтеся, щоб вони вийшли дуже тоненькими.
Крок 4
Яєчні млинці остудіть. Згорніть у трубочку і поріжте їх соломкою. У вас вийдуть довгі смужки з яєчних млинців. Додайте їх у салатник до м'яса.
Крок 5
Мариновані огірки поріжте соломкою та додайте до салату. Огірки для салату вибирайте хрусткі, не водянисті, смачні та ароматні.
Крок 6
Ріпчасту цибулю очистіть і поріжте півкільцями. Розігрійте на сковороді олію, обсмажте на ній цибулю на маленькому вогні. Не засмажуйте її до готовності, нехай вона залишиться злегка хрусткою. Цибулю остудіть і додайте в салат.
Крок 7
Додайте в салат майонез і перемішайте. Спробуйте його на сіль, посоліть і поперчіть за смаком. Я салати з майонезом не солю, мені вистачає солі в соусі.
Крок 8
Перед подачею салат злегка охолодіть. Подавати такий салат можна як у великому салатнику, так і порційно.
Автор рецепта:
Салат Міністерський класичний
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...