• 35 переглядів
Борщ класичний із яловичиною

Гарний, оригінальний, із звичайних продуктів, найкращий! Класичний борщ із яловичиною зварити не так вже й складно, а ось зберегти яскравий рубіновий колір цієї першої страви у багатьох господарок не виходить. Дотримуючись нехитрих інструкцій, ви зварите не лише смачний, але й дуже гарний борщ.
Інгредієнти
Порцій:
8
Вода 2.5 л
Яловичина 400 г
Капуста 400 г
Картопля 300 г
Цибуля 1 шт
Часник 3 зуб.
Лавровий лист 2 шт
Оцет 1 ст. л.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зварити класичний борщ із яловичиною? Підготуйте всі інгредієнти для борщу. Для більш наваристого бульйону краще візьміть яловичину на кістки. Картоплю добре помийте та очистіть. Щоб бульби не потемніли, залийте їх водою під час варіння бульйону.
Крок 2
Цибулину очистіть. Я використовую цибулину цілком і викидаю наприкінці варіння. Але взагалі в борщ цибулю додають у засмажку з буряком та морквою. Його потрібно нарізати дрібними кубиками. А можна використати відразу дві цибулини - одну для бульйону, а другу в засмажку.
Крок 3
Яловичину промийте і викладіть в каструлю разом із цілою цибулею (якщо не додаєте цибулю в засмажку). Влийте воду та поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні до готовності м'яса близько години, знімаючи піну. Час варіння залежатиме від того, який у вас розміром шматок м'яса, від якої він частини туші та віку тварини.
Крок 7
У бульйон додайте нашатковану капусту та картопля. Доведіть бульйон до кипіння та варіть на середньому вогні 10-15 хвилин.
Крок 8
Підготуйте необхідні інгредієнти для засмаження. Як зробити засмажку? Підготуйте продукти для неї. Буряк і моркву помийте та очистіть від шкірки. Томатну пасту можете замінити на кетчуп або 1-2 свіжі помідори. Якщо використовуєте свіжі помідори, зніміть з них шкірку. Для цього надріжте їхній хрест на хрест, ошпарте окропом, а потім покладіть у холодну воду. Після цього шкірку буде легко зняти. Потім м'якуш натріть на дрібній тертці.
Крок 11
У сковороді розігрійте на невеликому вогні олію. Викладіть моркву, буряки та томатну пасту. Якщо в засмажці використовуєте цибулю, потрібно додати її разом з усіма овочами.
Крок 13
Перекладіть засмажку в каструлю і перемішайте. Борщ відразу ж набуде яскравого рубінового кольору. Запорука гарного яскравого червоного кольору борщу - у кольорі самих буряків, а також у часі варіння. Якщо буряк довго гасити, а потім варити, він стає прозорим, а борщ набуває блідого рудого кольору. Ще важливі пропорції буряків і води: якщо води багато, а бурячок невеликий, то його не вистачить, щоб добре зафарбувати весь бульйон.
Крок 14
Поверніть у каструлю яловичину. Влийте оцет. Оцет можна замінити на сік 1/2 лимона або 1/2 ч. л. лимонної кислоти. У будь-якому випадку необхідно додати до борщу якусь кислоту: так зберігається його яскравий колір і сам борщ набуває легкої кислинки. Додайте лаврове листя, сіль та перець. Перемішайте ще раз і варіть до готовності овочів приблизно 10-15 хвилин.
Крок 16
Заправте борщ подрібненим часником і заберіть каструлю з вогню. Я зазвичай залишаю каструлю на конфорці, що остигає.