• 87 переглядів
Розсольник класичний з перловкою та солоними огірками

Гарячий ароматний суп з солоними огірками. Розсольник – суп знайомий усім з дитинства. У якій родині не готували його на обід. Багато дітей, до речі, його люблять. Пропоную згадати про цей суп і приготувати його на обід. Не забудьте про свіжу сметану.
Рецепт на:
5 порцій
Час приготування
45 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
5
Крупа перлова 0.5 стак.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Зелень за смаком
Огірки солоні 2 шт
Морква 1 шт
Цибуля 1 шт
Часник 1 зуб.
Корінь селери за смаком
Картопля 2 шт
Бульйон 2.5 л
Томатна паста 100 г
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити розсолник класичний з перловкою та солоними огірками? Підготуйте ці інгредієнти. М'ясний бульйон зваріть заздалегідь із яловичини або з курки, також можна зварити і вегетаріанський суп – на воді. Зазвичай я розсольник варю без томатної пасти, але для різноманітності вирішила додати - це за бажанням. Зі спецій сіль, чорний перець горошком, запашний перець.
Крок 4
Для розсольника краще купувати кислі, дуже солоні огірки. Якщо ж огірки звичайні, то рекомендується до розсолника додавати і сам розсіл від огірків. Солоні огірки дістаньте із розсолу і натріть на великій тертці.
Крок 5
Картоплю помийте, обсушіть, очистіть. Наріжте кубиками. Поки черга картоплі не підійшла, покладіть її у воду.
Крок 6
Моркву, цибулю, часник очистіть. Моркву натріть на великій тертці, цибулю, селера, часник дрібно наріжте.
Крок 8
Хвилин за двадцять додайте до перлової крупи нарізану картоплю і продовжуйте варити на середньому вогні.
Крок 10
Ще через десять хвилин додайте натертий солоний огірок. Покладіть у суп чорний перець і запашний горошком.
Крок 11
Проваріть розсольник із огірками п'ять хвилин, вимкніть нагрівання. Додайте нарізану свіжу зелень. дайте постояти супу на плиті хвилин 10 – 15 і можна подавати.