ГоловнаРецептиСупи перші страви / Розсольник класичний з перловкою та солоними огірками

Гарячий ароматний суп з солоними огірками. Розсольник – суп знайомий усім з дитинства. У якій родині не готували його на обід. Багато дітей, до речі, його люблять. Пропоную згадати про цей суп і приготувати його на обід. Не забудьте про свіжу сметану.

Рецепт на:
5 порцій
Час приготування
45 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
5
Сіль за смаком
Зелень за смаком
Часник 1 зуб.
Корінь селери за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити розсолник класичний з перловкою та солоними огірками? Підготуйте ці інгредієнти. М'ясний бульйон зваріть заздалегідь із яловичини або з курки, також можна зварити і вегетаріанський суп – на воді. Зазвичай я розсольник варю без томатної пасти, але для різноманітності вирішила додати - це за бажанням. Зі спецій сіль, чорний перець горошком, запашний перець.
Крок 2
Перлову крупу промийте до чистої води.
Крок 3
У гарячий бульйон додайте промиту перловку та варіть на середньому вогні.
Крок 4
Для розсольника краще купувати кислі, дуже солоні огірки. Якщо ж огірки звичайні, то рекомендується до розсолника додавати і сам розсіл від огірків. Солоні огірки дістаньте із розсолу і натріть на великій тертці.
Крок 5
Картоплю помийте, обсушіть, очистіть. Наріжте кубиками. Поки черга картоплі не підійшла, покладіть її у воду.
Крок 6
Моркву, цибулю, часник очистіть. Моркву натріть на великій тертці, цибулю, селера, часник дрібно наріжте.
Крок 7
Обсмажити в олії овочі, додавши томатної пасти. Томатна паста за бажанням.
Крок 8
Хвилин за двадцять додайте до перлової крупи нарізану картоплю і продовжуйте варити на середньому вогні.
Крок 9
Додайте через десять хвилин у суп обсмажені овочі. Посоліть до смаку.
Крок 10
Ще через десять хвилин додайте натертий солоний огірок. Покладіть у суп чорний перець і запашний горошком.
Крок 11
Проваріть розсольник із огірками п'ять хвилин, вимкніть нагрівання. Додайте нарізану свіжу зелень. дайте постояти супу на плиті хвилин 10 – 15 і можна подавати.
Крок 12
При подачі в розсольник у кожну тарілку покладіть свіжу сметану та зелень.
Автор рецепта:
Розсольник класичний з перловкою та солоними огірками
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...