• 33 переглядів
Морква по-корейськи домашня з приправою

На швидку руку, корисна та смачна, яскрава та проста! Морква корейською з приправою, приготована за цим рецептом, вийде навіть смачнішою за магазинну! Головне - вибрати стиглу та соковиту моркву. На готову, із гостринкою холодну закуску її перетворять ароматні спеції.
Інгредієнти
Порцій:
4
Морква 600 г
Олія 80 мл
Оцет 2 ст. л.
Сіль 1 ч. л.
Коріандр мелений 0.5 ч. л.
Перець чорний мелений 0.5 ч. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити домашню моркву корейською з приправою? Дуже просто та легко. Для початку підготуйте необхідні інгредієнти списку. Моркву вибирайте соковиту та смачну. Рослинну олію можете брати соняшникову або оливкову на вибір. Якщо не хочете, щоб морква вийшла дуже гострою, замініть пластівці гострого перцю на паприку або зовсім нічого не додавайте. Звичайний оцет можете замінити білим винним.
Крок 2
Моркву вимийте, очистіть від шкірки. Вага очищеної моркви має бути 600 г, тому беріть її із запасом. Натріть моркву на спеціальній тертці для корейської моркви. Якщо ні терки, нарізати доведеться гострим ножем вручну.
Крок 3
Викладіть морквяну соломку, що вийшла в миску, посипте сіллю і злегка обомніть, щоб морква пустила сік. Чим соковитіша сама морквина, тим більше соку від неї буде. При цьому пряма жорстка стружка стане м'якою та податливою.
Крок 5
У сковороді або невеликому сотейнику розігрійте олію до появи перших бульбашок. Додайте в сковороду приправу для корейської моркви, мелений (або свіжозмелений) коріандр, пластівці гострого (або солодкого) перцю. Прогрійте всі разом 2-3 секунди та приберіть з вогню.
Крок 6
Влийте гарячу олію зі спеціями в моркву. Додайте оцет, всипте чорний мелений перець та цукор. Якщо морква і так солодкувата, цукор додавати необов'язково. Я додала, тому що мені подобається більш виражений солодкуватий смак.
Крок 7
Моркву ретельно перемішайте зі спеціями, щоб спеції та масло рівномірно розподілилися по всій моркві. Затягніть миску харчовою плівкою і відправте настоюватися в холодильник на 2-3 години, періодично перемішуючи. Якщо часу наполягати зовсім немає, то хоча б потримайте 20 хвилин, щоб морквина охолоне. Смачного!