• 40 переглядів
Хе з риби по корейськи в домашніх умовах

Яскравий і неймовірно смачний салат - пальчики оближеш! Пряний і насичений хе з риби по-корейськи в домашніх умовах стане прекрасним доповненням до святкових страв. Змінивши кількість спецій під свій смак, ви отримаєте ідеальний салат для вашої родини. Швидше спробуйте!
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
3 години
Інгредієнти
Порцій:
4
Риба червона 600 г
Цибуля 250 г
Морква 250 г
Часник 10 г
Перець червоний мелений 1 ч. л.
Перець чорний мелений 1 ч. л.
Перець гострий мелений 0.5 г
Цукор 1 ч. л.
Сіль 1 ч. л.
Олія 5 ст. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити хе з риби по-корейськи з морквою і цибулею в домашніх умовах? Підготуйте інгредієнти. Рибу очистіть від луски, видаліть нутрощі та кісточки, добре промийте. Використовувати можна абсолютно будь-яку рибу, головне, щоб вона була свіжа. У рецепті використовувався лосось. Обсушіть філе паперовими рушниками. За бажанням можна залишити рибу зі шкіркою, або видалити її. З досвіду шматочки зі шкіркою виходять смачнішими і соковитішими, але тут знову ж таки справа смаку.
Крок 3
Полийте рибу оцтом і акуратно та ретельно перемішайте. Шматочки почнуть ставати білими, що свідчить про те, що процес маринування почався. Приберіть рибу в харчовий контейнер, накрийте кришкою і відправте в холодильник мінімум на 2 години.
Крок 4
У цей час підготуйте інші інгредієнти. Моркву, цибулю та часник почистіть і промийте під проточною водою. Корейську морквину наріжте на корейській тертці, так салат матиме дуже гарний і апетитний вигляд. Якщо корейської терки немає в наявності, то можна обійтися звичайною. У цьому випадку варто використовувати велику нарізку.
Крок 5
Цибулинки розріжте навпіл, а потім нашаткуйте тонкими півкільцями. Залиште приблизно 20-30 грам цибулі для засмажки (її наріжте максимально дрібно).
Крок 6
Часник наріжте дрібно. Спеції (3 види перців) змішайте в невеликій ємності. Також можна взяти будь-які інші спеції за смаком.
Крок 7
У сковорідці розжарте рослинну олію. Відправте туди половину нарізаного часнику і 20-30 грамів дрібно нашаткованої цибулі. Перемішайте, залиште буквально на 3-5 секунд, за цей час цибуля і часник стануть прозорими, а кипляча олія насититься ароматами. Про те, як підібрати ідеальну сковорідку, а також як правильно вибрати рослинну олію, читайте в окремих статтях, посилання в кінці рецепта.
Крок 8
У велику ємність відправте моркву та цибулю півкільцями. Посоліть, додайте цукор і посипте приготовленою сумішшю перців. Слідом влийте розпечену олію з часником і цибулею. Додайте решту нарізаного свіжого часнику.
Крок 11
Додайте до риби овочі, все перемішайте. Спробуйте на сіль і кислоту. Якщо на Ваш смак чогось не вистачає, то додайте відсутній інгредієнт. Дайте салату настоятися ще близько години в холодильнику.
Салат стане смачнішим і соковитішим, якщо постоїть у холодильнику ніч. Так само за бажанням перед подачею салат можна посипати обсмаженим кунжутом.