• 295 переглядів
Класична шаурма з куркою

Ситний і чудово смачний перекус - те, що треба! Класична шаурма з куркою - це дуже смачна страва. А приготована в домашніх умовах, вона ще й корисна. Овочі, м'ясо, коржик - усе чудово доповнює одне одного. Це прекрасний варіант для ситного перекусу.
Інгредієнти
Порцій:
2
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити класичну шаурму з куркою? Для приготування шаурми підготуйте все необхідне. Овочі - огірок і помідор добре помийте. Капусту можна використовувати як звичайну білокачанну, так і пекінську. Мені більше подобається пекінська, оскільки вона м'якша сама по собі, та й діти таку шаурму більше люблять. Для соусу з'єднайте в невеликій чаші майонез і кетчуп. Добре їх перемішайте до однорідного стану.
Крок 2
Куряче філе наріжте на тонкі смужки та обсмажте на гарячій сковороді з додаванням невеликої кількості рослинної олії. За смаком додайте сіль і спеції. Як спеції я використовую мелений перець, паприку і сушений базилік. Коли я смажу м'ясо на шаурму, то посипаю спеціями досить рясно, тому що це і буде основний смак і аромат готової страви.
Крок 3
Капусту тонко нашаткуйте. Якщо використовуєте білокачанну, то трохи помніть її руками, щоб вона стала трохи м'якшою.
Крок 5
Розкладіть на столі аркуш лаваша і змастіть його підготовленим соусом із кетчупу та майонезу. По краях аркуша мазати не треба. Залиште місце, щоб було зручно згортати в рулет. Викладіть на лаваш нашатковану капусту.
Крок 7
Підверніть лаваш із двох боків по довгих краях до начинки, а потім згорніть у рулет. Трохи притисніть, щоб шаурма стала щільнішою.
Крок 8
Готову шаурму обсмажте на сухій сковороді або на грилі з двох боків до появи рум'яних підпалин. Навіщо обсмажувати шаурму? Під час обсмажування лист лаваша трохи підсихає і зовні утворюється дуже апетитна хрустка скоринка, а всередині на вас чекатиме соковита начинка.
Щоб зробити шаурму більш дієтичною, можна використовувати варену курячу грудку, а майонез замінити сметаною. Звісно, смак від цього постраждає.
Так само начинку шаурми можна урізноманітнити на свій смак. У неї можна додавати моркву по-корейськи, гриби або різні інші овочі.