• 9 переглядів
Найпростіше тісто для піци без дріжджів

Елементарно і дуже швидко. Готуй хоч щодня! Найпростіше тісто для піци без дріжджів виручить під час прийому нежданих гостей. Також це чудовий привід порадувати домочадців у недільний день. І робиться за лічені хвилини!
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
20 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити найпростіше тісто для піци без дріжджів? Приготуйте всі інгредієнти. Воду закип'ятіть і остудіть до кімнатної температури. За бажанням замість кип'яченої води можна взяти фільтровану воду, молоко, кефір або сироватку. В Італії для піци використовують борошно з пшениці твердих сортів. Якщо у вас такого немає, постарайтеся купити не вибілене і з високим вмістом клейковини. Від цього залежатиме і якість тіста, і смак готової піци.
Крок 2
У глибоку миску просійте пшеничне борошно. Борошна може знадобитися трохи менше або більше, орієнтуйтеся за консистенцією тіста. Детальніше про властивості борошна читайте в окремій статті наприкінці цього рецепта.
Крок 3
В окрему миску вбийте курячі яйця, додайте сіль і збийте їх виделкою або вінчиком до отримання однорідної за консистенцією суміші, білок курячого яйця має повністю розійтися, змішатися з жовтком. Туди ж додайте воду, перемішайте до однорідності.
Крок 4
Яєчну суміш і олію влийте в миску з борошном, (можна зробити поглиблення і влити все в утворену лунку) і вимішуйте тісто, спочатку ложкою, потім руками, щоб воно вийшло однорідним за консистенцією. Якщо потрібно, можна підсипати потроху просіяного пшеничного борошна.
Крок 5
Викладіть тісто на припорошену борошном робочу поверхню і продовжуйте місити його руками, за необхідності додайте борошно. Тісто має вийти еластичним і гладким, досить щільним, але таким, що піддається розкочуванню в тонкий пласт (приблизно 5 мм).
Крок 6
Тісто готове. Можна переходити до підготовки начинки для піци та її випікання або смаження. Таке тісто краще підходить для приготування піци на сковорідці, але й у духовці з цим тістом вийде смачна домашня піца. Час випікання в різних духовках буде неоднаковий. Детальніше про духовки читайте в статті під кроками. Приємного апетиту!