• 310 переглядів
Пишне тісто для піци дріжджове

Еластичне та ніжне, чудовий варіант для улюбленої страви! Пишне тісто для піци дріжджове замішується без яєць безопарним методом. Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло чотири піци на пишному тісті діаметром тридцять сантиметрів. Частування для великої компанії вдасться на славу.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
2 години
Інгредієнти
Порцій:
4
Борошно пшеничне 450 г
Вода 280 мл
Сіль за смаком
Цукор 1.5 ст. л.
Дріжджі сухі 2 ч. л.
Олія 2 ст. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як замісити дріжджове пишне та м'яке тісто для піци на сухих дріжджах? Підготуйте необхідні інгредієнти. У глибоку миску налийте теплу питну воду. Температура води на дотик має бути приємно теплою, але не гарячою. Інакше дріжджі можуть загинути. Влийте соняшникову олію без запаху. У тісто для випічки зазвичай додають саме рафіновану соняшникову олію, щоб тісто мало нейтральний запах і смак.
Крок 2
Додайте сухі швидкодіючі дріжджі, сіль і цукор. Цукор необхідний для життєдіяльності дріжджів, а сіль значно поліпшить смакові якості тіста. Це рецепт безопарного тіста. Тобто працездатність дріжджів тут не перевіряється, а мається на увазі від початку. Якщо є хоч найменші сумніви у свіжості дріжджів, то краще буде приготувати опару.
Крок 3
Частинами просійте в тісто борошно вищого ґатунку, орієнтуючись на консистенцію тіста, що виходить. Важливо не забити тісто борошном, інакше основа для піци вийде схожою на підошву.
Крок 4
Зазвичай на замішування тіста вручну йде від 15 хвилин і більше. Щойно воно перестане сильно липнути до рук, значить готове. Можливо, знадобиться не весь об'єм борошна, зазначений у рецепті, оскільки у різних виробників воно відрізняється за своїми якостями. Тісто накрийте харчовою плівкою і приберіть на годину в тепле місце. Я залишаю тісто в мікрохвильовці, в якій секунду тому підігріла половину склянки звичайної водопровідної води.
Крок 5
Тесто за час значительно увеличится в объёме, станет пышным и хорошо поднимется. У теста должен быть характерный, по-домашнему уютный дрожжевой запах.
Крок 6
Його можна обім'яти рукою і залишити в теплому місці ще на півгодини. Так тісто буде більш пишним. Після цього тісто готове до подальшої роботи - розкочування основи та формування піци.