• 85 переглядів
Листкове тісто швидкого приготування

Просто і без зайвого клопоту - краще за покупне! Приготування листкового тіста тривалий і трудомісткий процес. Але є простіший і швидший спосіб. З листкового тіста швидкого приготування виходить чудова випічка. І повірте, нітрохи не гірше, ніж з магазинного.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
2 години 30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
6
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити листкове тісто швидкого приготування в домашніх умовах? Підготуйте необхідні інгредієнти. Масло дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб воно розм'якшилося за кімнатної температури. Вода має бути холодна.
Крок 2
Розпушення листкового тіста досягається завдяки тонким шарам, відокремленим один від одного прошарками масла. Щоб отримати тонкі шари, що нервуться, візьміть борошно з м'яких сортів пшениці з вмістом клейковини не менше 28% (вищий сорт борошна). Детальніше про сорти борошна читайте в окремій статті за посиланням наприкінці рецепта. Борошно просійте в зручну миску, яка підходить для замісу тіста. Завдяки просіюванню борошно насититься киснем, і тісто вийде ніжнішим.
Крок 4
Яйце з'єднайте з холодною водою, а також сіллю та оцтом, які забезпечать набрякання білків і поліпшать еластичність клейковини.
Крок 7
Потім замісіть тісто руками. Якщо тісто ще сильно липне до рук, під час замісу підсипте ще трохи борошна. Тісто має бути крутим, але не надто тугим, еластичним, м'яким, що не липне до рук.
Крок 8
Розділіть тісто на 2 рівні частини. На присипаному борошном столі розкачайте одну частину тіста в тонкий пласт завтовшки близько 0,5 см.
Крок 10
Другу частину тіста розкачайте аналогічно першій. За допомогою качалки перенесіть тісто і накрийте ним змащений олією пласт.
Крок 11
За необхідності підтягніть краї тіста, щоб перший пласт був повністю покритий другим. Зверху змастіть пласт вершковим маслом, що залишилося.
Крок 13
Рулет згорніть у щільний "равлик", щоб збільшити в тісті кількість шарів. Загорніть тісто в харчову плівку і приберіть у холодильник на 2 години.
Крок 14
Охолоджене тісто злегка притисніть, потім розкачайте на всі боки повільно і плавно, не натискаючи занадто сильно. За швидкого та інтенсивного розкачування шари тіста можуть розірватися. У результаті випічка погано підніметься. Я розкачала тісто завтовшки близько 1 см.
Крок 16
У мене вийшло з цієї кількості інгредієнтів 1,1 кг тіста. З нього можна формувати будь-яку випічку. Частину тіста можна заморозити про запас і використовувати за потреби, попередньо розморозивши.
Із листкового тіста швидкого приготування можна спекти солодкі й несолодкі пироги та пиріжки, "язички", торти, тістечка різних видів або запекти в ньому яблучка.
Листкове тісто робила перший раз і залишилася задоволена результатом. Випічка виходить із хрусткою скоринкою, тісто приємне на смак.
Готове листкове прісне тісто можна зберігати в холодильнику близько 2 днів. У морозильній камері - до 1 місяця.