ГоловнаРецептиВипічка / Кекси на кефірі у силіконових формах

Швидко, просто, бюджетно, нашвидкуруч! Кекси на кефірі готуються із найдоступніших продуктів, які знайдуться в будь-якому холодильнику. Випечені в силіконових формах, вони виходять рівними та акуратними. Кекси готуються швидко, вони встигнуть спекти до приходу несподіваних гостей.

Рецепт на:
12 порцій
Час приготування
40 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
12
Кефір 1 стак.
Цукор 1 стак.
Олія 2 ст. л.
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити кекси на кефірі у силіконових формах? Підготуйте продукти. Кефір та яйця вийміть із холодильника заздалегідь, вони мають бути теплими, тоді кекси краще піднімуться. Якщо у вас мало часу, то покладіть яйця в теплу воду, а в кефір налийте трохи гарячої води. Рослинну олію беріть рафіновану, без запаху.
Крок 2
Вимийте, а потім насухо витріть яйця. Обов'язково мийте яйця перед використанням, оскільки навіть на чистій шкаралупі, що здається, можуть знаходитися шкідливі бактерії. Найкраще використовувати миючі засоби для харчових продуктів та щітку. Потім яйця розбийте в миску, додайте цукор і добре збийте, краще міксером. Має вийти пишна, світла маса.
Крок 3
Влийте в яйця кефір, додайте олію, сіль та соду, добре перемішайте, можна просто віночком.
Крок 4
Порційно додайте заздалегідь просіяне борошно. Не сипте всю відразу, насипайте потроху добре перемішуючи тісто після кожного додавання. У результаті має вийти маса, схожа за консистенцією на жирну сметану. З дуже густого тесту кекси виходять жорсткі. Кількість борошна дано зразкове, орієнтуйтеся на своє тісто.
Крок 5
Добре вимісити тісто віночком.
Крок 6
Силіконову форму трохи змастіть олією. Можна покласти спеціальні паперові вкладки для кексів, як я зробила, тоді змащувати вже не потрібно. Заповніть їх тістом на 2/3 обсягу, тому що кекси мають добре піднятися. З цієї кількості тісту у мене вийшло 12 кексиків. У вас може вийти інша кількість, це залежить від розміру ваших форм.
Крок 7
Частину кексів я зробила в окремих формах. Випікайте кекси в духовці, наперед розігрітій до 180 градусів 15-20 хвилин. Кекси повинні добре піднятися та позолотитися. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою чи зубочисткою. Готові кекси можна посипати цукровою пудрою.

Ви можете спекти ці кекси з різними добавками. Дуже смачно додати ізюм, порізані на дрібні шматочки курагу, чорнослив або цукати. У літній період покладіть у тісто свіжі ягоди, взимку використовуйте заморожені, які треба буде попередньо розморозити та злити рідину.
Можна зробити такі кекси із начинкою. Налийте половину тіста у форму, покладіть ложечку варення, джему або часточку шоколаду, і залийте залишками тесту.
Зверху кекси можна прикрасити не лише цукровою пудрою, а й полити їх розтопленим шоколадом або глазур'ю білка.
Дуже красиво виглядають кекси з шапочкою з крему, це вже будуть популярні нині капкейки.

Автор рецепта:
Кекси на кефірі у силіконових формах
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...