ГоловнаРецептиВипічка / Кабачкові оладки з кабачків на сковороді

Ніжні, красиві, смачні, корисні для всієї родини! Кабачкові оладки з кабачків на сковороді виготовляються дуже швидко з продуктів, які знайдуться в будь-якому холодильнику. Особливо гарні оладки у сезон кабачків. Додаючи різні інгредієнти, можна змінювати смак страви за власним бажанням.

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4
Для смаження

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити кабачкові оладки на сковороді? Підготуйте продукти. Найсмачніші оладки виходять із молодих кабачків. Але якщо у вас вони не дуже молоді, це не страшно, все одно все вийде!
Крок 2
Підготуйте кабачки. Спочатку їх треба добре помити і насухо витерти. Так як у мене молоденькі кабачки, я просто відрізаю кінчики і вирізую темні цятки на шкірці. Якщо кабачок старий, треба обов'язково очистити його від товстої шкіри і видалити з нього насіння.
Крок 3
Натріть кабачок на великій тертці. Прямо руками добре відіжміть масу, що вийшла. Якщо виділиться сік, то злийте його. У мене потрапили якісь сухі кабачки, соку не було.
Крок 4
Додайте в кабачки яйце та сіль, перемішайте. Порціями починайте всипати борошно, одразу розмішуючи його, щоб не утворювались борошняні грудочки. Кількість борошна можете збільшити, дивлячись, яке тісто у вас буде виходити. Якщо кабачки дуже рідкі, то покладіть ще.
Крок 5
Сковороду розігрійте та налийте на неї олію. У мене сковорода антипригарна, я просто змащу її невеликою кількістю. Викладіть тісто невеликими порціями. Сильно товстими робити оладки не треба, вони можуть не пропікатися.
Крок 6
Смажте з одного боку до золотистої скоринки, переверніть. Смажте з іншого боку до готовності. Якщо оладки буде важко перевернути, додайте в тісто ще борошна. Раджу для проби посмажити для початку пару оладок, щоб відрегулювати консистенцію тесту.
Крок 7
Подавайте оладки з кабачків відразу ж, зі сметаною чи йогуртом. Смачного!
Якщо кабачки натерти на дрібній тертці, то оладки вийдуть ще ніжнішими. На смак у них можна додати натерті цибулю або часник. Також цікаво вийде, якщо натерти разом із кабачками картоплю чи моркву. Часто в тісто для оладок додають тертий сир та подрібнену зелень. Зустрічаються і солодкі рецепти - із родзинками та яблуком. Можна тісто замішати на кефірі, тоді оладки вийдуть пишними і звичними, такий варіант сподобається дітям.
Автор рецепта:
Кабачкові оладки з кабачків на сковороді
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...