Дуже смачно, просто, ароматно, на кожен день! Швидкий хліб у духовці на дріжджах виходить м'який, повітряний з ідеальною структурою. Щоб його спекти не потрібно багато часу, а в результаті виходить приголомшлива домашня випічка, зроблена своїми руками.
Покрокове приготування
Крок 1
Як спекти швидкий хліб у духовці на дріжджах? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Змішайте сухі продукти: просійте борошно в глибоку миску через дрібне сито (це збагатить його киснем і випічка вийде пишнішою), додайте сіль, цукор і сухі дріжджі. Багато важливої та корисної інформації про дріжджі ви дізнаєтеся зі статті наприкінці цього рецепта.
Крок 2
Влийте теплу воду (температура води має бути не більше 40 градусів, інакше дріжджі загинуть, і випічка не підніметься) і соняшникову олію. Замісіть тісто.
Крок 3
Тісто для домашнього хліба на сухих дріжджах виходить м'яким і податливим. Майте на увазі, що борошно буває різної густини та його може знадобитися трохи менше або більше. Детальніше про властивості борошна читайте за посиланням наприкінці рецепта. Миску змастіть рослинною олією і помістіть у неї тісто на 30 хвилин, накривши рушником або харчовою плівкою. Залиште в теплому місці без протягів, щоб тісто добре підійшло.
Крок 4
За пів години у мене тісто збільшилося в 3 рази.
Крок 5
Обімніть тісто і сформуйте булку або батон. Зверху можна зробити надрізи ножем. Залиште хліб у теплому місці для вистоювання ще на 15-20 хвилин. Потім збризніть молоком або водою. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте простий швидкий хліб приблизно 20-25 хвилин. Час вказано приблизно, орієнтуйтеся на особливості роботи своєї духовки. Випікати потрібно до золотистого верху. У мене хліб випікався 25 хвилин. Остудіть хліб на решітці.
У перший раз пекла домашній хліб, результат порадував і мене, і моїх близьких. Хліб вийшов смачний і готувати його зовсім не складно, обов'язково буду ще пекти. Готується з доступних інгредієнтів і досить швидко. Що особливо тішить у домашньому хлібі - я точно знаю, з чого його готують, що в складі тільки натуральні інгредієнти без усіляких шкідливих добавок, немає зайвої солі та цукру. Дуже смачно з маслом або повидлом. Домашній хліб довго залишається м'яким і не черствіє. Буду також експериментувати з іншими видами борошна - житнім і цільнозерновим, можна також додавати насіння соняшнику або гарбузове, так буде смачніше й корисніше. Дуже рекомендую спробувати спекти хліб своїми руками за цим рецептом! Впевнена, що він сподобається і Вам і Вашим близьким!