• 19 переглядів
Домашній хліб на сковороді

Простий, швидкий, доступний всім спосіб щодня! Домашній хліб на сковороді врятує вас у ситуаціях, коли потрібно випікати за відсутності духовки. За часом і простотою приготування виходить так само.
Рецепт на:
20 порцій
Час приготування
4 години 15 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
20
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити хліб на сковороді? Підготуйте продукти. Кількість борошна дано приблизно, може піти як більше, так і менше. Дивитиметеся за станом тесту.
Крок 2
Візьміть велику миску, тесту вийде багато. Підігрійте воду до теплого стану. Температура повинна бути близько 38 ° С, на дотик така вода приємно тепла. Саме в такій воді дріжджі активуються і почнуть діяти, у холоднішій вони не прокинуться, у гарячій загинуть. Висипте у воду дріжджі, цукор та сіль. Перемішайте.
Крок 3
Почніть всипати борошно порціями, просіюючи її через сито. Це наситить муку повітрям і зробить тісто м'яким і пухнастим. Після кожної порції ретельно перемішуйте тісто віночком. Щоразу тісто ставатиме густішим. Коли віночок перестане впоратися, візьміть ложку.
Крок 4
Потім продовжіть заміс руками. Можна скористатися міксером, але якщо ми печемо хліб без духовки, то хай будуть руки. Продовжуйте всипати борошно, але вже потроху. Дивіться по тесту, воно не повинно бути дуже рідким, але і занадто тугим його робити не треба. Як тільки тісто почне відлипати від рук, заміс припиніть. У мене пішло муки більше 500 грамів. У вас може піти більше чи менше.
Крок 5
Готове тісто зберіть у кулю, накрийте миску і заберіть у тепле місце на годину для підйому. Я ставлю миску в холодну духовку, що не працює. Там тепло і немає протягів.
Крок 7
Візьміть сковороду з товстим дном, це важлива умова того, що хліб добре пропечеться. Змастіть дно і стінки сковороди олією. У мене сковорідка з антипригарним покриттям, але я її все одно змастила, щоби не ризикувати.
Крок 8
Викладіть тісто в сковороду, руками рівномірно розподіліть його на дно. Накрийте кришкою сковороду і залиште ще на півгодини.
Крок 9
Тісто знову підніметься. Увімкніть плиту на найменший із можливого вогонь. Поставте сковороду, накрийте кришкою. Смажте хліб близько півгодини. Слідкуйте за ним, щоб він не підгорів. Краще якщо кришка буде прозорою, зайвий раз не піднімайте її, щоб хліб добре піднявся.
Крок 10
Коли одна сторона добре підрум'яниться, переверніть хліб на іншу. Смажте хліб ще півгодини, але вже без кришки.
Не очікувала, що на сковороді можна спекти справжній хліб, а цей вийшов. Навіть скоринка вийшла хрумка. Дуже смачний!