• 216 переглядів
Італійський пиріг 12 ложок

Ароматна і дуже смачна випічка без використання ваг. Італійський пиріг 12 ложок обов'язково потішить своєю простотою та приємним ніжним смаком. Щоб спекти цей ароматний пиріг, не потрібні ваги, адже головні інгредієнти потрібно відміряти столовими ложками!
Інгредієнти
Порцій:
4
Борошно пшеничне 12 ст. л.
Цукор 12 ст. л.
Молоко 12 ст. л.
Олія 12 ст. л.
Розпушувач тіста 10 г
Яйце куряче 3 шт
Лимони 0.5 шт
Покрокове приготування
Крок 1
Як спекти італійський пиріг 12 ложок у духовці? Підготуйте зазначені інгредієнти. Я попередньо дістала за півгодини яйця і молоко з холодильника. Яйця взяла категорії С1, молоко 3.2 % жирності, борошно пшеничне вищого ґатунку, ложки борошна я брала з невеликою горочкою. Борошно просійте, завдяки чому воно насититься киснем. Так готовий пиріг вийде ніжнішим і повітрянішим.
Крок 2
Увімкніть розігріватися духовку на 180 градусів. У глибоку миску розбийте вимиті курячі яйця, додайте дрібку солі та цукор. Збивайте міксером або вінчиком масу до посвітління.
Крок 3
Лимон помийте та витріть рушником. За допомогою дрібної терки зніміть цедру з лимона і вичавіть сік із половинки фрукта. Додайте в миску з яйцями молоко, рослинну олію, цедру і сік лимона. Перемішайте до з'єднання інгредієнтів.
Крок 4
Додайте в тісто попередньо просіяне борошно з розпушувачем і перемішайте вінчиком до з'єднання інгредієнтів. На поверхні тіста з'являться бульбашки від реакції лимона з розпушувачем. За консистенцією тісто виходить однорідним, стікає щільною масою з ложки, схоже на густе тісто для оладок. За необхідності можна додати ще трохи борошна, щоб домогтися потрібної консистенції тіста.
Крок 5
Підготуйте форму для випічки пирога, я взяла керамічну форму 20 х 20 см. Змастіть форму рослинною олією з усіх боків і присипте борошном, залишки струсіть. Вилийте тісто у форму і поставте в попередньо розігріту духовку на 30 - 35 хвилин, готовність перевірте дерев'яною шпажкою - вона має вийти сухою з середини пирога. Точний час залежить від особливостей вашої духовки.
Цей рецепт просто знахідка! За таких простих умов підготовки інгредієнтів для випічки, коли не потрібні ваги (іноді вони просто недоступні), виходить такий повітряний легкий пиріг. Він схожий на ніжний бісквіт з ароматом лимона. Однозначно, такий пиріг я буду пекти часто. Також, я думаю, такий пиріг можна приготувати і в мультиварці.