• 31 переглядів
Ачма з лаваша

Ароматно, швидко, смачно, ситно, для всієї родини! Ачма з лаваша чудовий варіант для перекусу або для чаювання. На його приготування піде зовсім небагато часу. Цю страву добре подати зі сметаною або густим класичним йогуртом.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
40 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Покрокове приготування
Крок 1
Як спекти ачму з лаваша? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Замість моцарели для пирога можна взяти інші м'які сири, наприклад, адигейський, осетинський або сулугуні. Лаваш можна придбати в магазині або ж зробити в домашніх умовах із борошна, води та солі на сковороді чи духовці.
Крок 2
Візьміть курячі яйця, помийте в теплій воді з содою, оскільки на їхній поверхні можуть перебувати шкідливі бактерії. Вбийте яйця в глибоку ємність (щоб не забруднити робочу поверхню), всипте туди ж сіль і збийте віночком у пишну піну. Якщо у вас солоний сир, то сіль у яєчну масу можна не додавати, щоб не пересолити. Орієнтуйтеся на свій смак.
Крок 3
Влийте в яйця кефір (будь-якої жирності) і ретельно перемішайте вінчиком - заливка для ачми готова. За бажанням замість кефіру можна використовувати густий йогурт без добавок або сметану будь-якої жирності. Відставте заливку в сторону, вона знадобиться в наступних кроках.
Крок 5
Візьміть свіжу зелень (у мене петрушка), промийте під проточною водою, обсушіть і наріжте. Всипте зелень до натертого сиру й акуратно перемішайте рухами знизу вгору. Начинка для ачми готова. Замість петрушки можна взяти будь-яку іншу зелень, наприклад, кріп, кінзу, селеру або шпинат.
Крок 6
Візьміть форму для випічки, діаметр моєї форми 20 см. Змастіть форму рослинною олією та застеліть її одним листом лаваша. Начинку та заливку слід розділити на три частини. Викладіть на лаваш третину приготовленої сирної начинки. Загорніть краї лаваша до центру форми і влийте третину підготовленої заливки. Рівномірно розмажте силіконовим пензликом по поверхні.
Крок 7
Вистеліть наступний лист лаваша, викладіть на нього третину сирної начинки. Прикрийте краями начинку і залийте 1/3 частини заливки, рівномірно розподіліть її по всій поверхні силіконовим пензликом. Злегка притисніть заготовку силіконовою лопаткою.
Крок 8
Третій лист лаваша розділіть на дві частини, одну викладіть у форму, розподіліть по ньому останню частину сирної начинки, а другою частиною накрийте пиріг зверху. Змастіть останній шар ачми залишком заливки. Розігрійте духову шафу до 200 С, помістіть у неї форму із заготівлею і запікайте близько 20-25 хвилин до рум'яної скоринки. Час вказано приблизно, орієнтуйтеся на особливості роботи своєї духовки.
Крок 9
Дістаньте готову ачму з духовки і дайте випічці охолонути приблизно 20 хвилин. Довше остуджувати пиріг не потрібно, оскільки під час нарізання з нього має тягнутися розплавлений сир із зеленню. До речі, якщо ви любите солодкі пироги, то цілком можете приготувати ачму з кисломолочного сиру або рікотти з додаванням цукрового піску.
Ачма з лаваша - дуже смачний і ситний пиріг, який буде готовий приблизно за 30-40 хвилин. При цьому вам навіть не потрібно буде готувати лаваш - його можна придбати в будь-якому магазині чи супермаркеті цілодобово. Подають ачму теплою, щоб під час укусу за шматочком пирога тягнувся розплавлений сир.