ГоловнаРецептиВипічка / Оладки на сухих дріжджах пишні

Смачні, пишні оладки з дріжджового тіста. Такі оладки виходять дуже пишними, з великими дірочками всередині. Навіть у холодному вигляді вони не осідають, а залишаються пишними до кінця. А які вони смачні з медом чи сметаною. Та що казати, треба просто зробити і насолодитися.

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
2 години

Інгредієнти

Порцій:
6
Молоко 250 мл
Цукор 1 ст. л.
Сіль 0.25 ч. л.
Олія (В тісто + для смаження) 2 ст. л.

Покрокове приготування

Крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування пишних оладок на сухих дріжджах. Сухі дріжджі я віддаю перевагу більше, ніж свіжі. Адже їх можна взяти частину, прибрати рештки і бути впевненим, що вони не зіпсуються найближчим часом, як свіжі, які від тривалого часу не почнуть виділяти неприємний запах на всю округу.
Крок 2
Молоко наливаємо в миску і підігріваємо, щоб вони стали теплі, але не гарячі. Адже дріжджі це живі організми, які гинуть за температури вище 45 градусів. Додаємо цукор і 200 гамм борошна від загальної маси та гарненько перемішуємо до однорідного тіста, без грудочок. Це буде наша опара для майбутніх оладок.
Крок 3
Покриваємо нашу миску чистим рушником і прибираємо на 30 хвилин у тепле місце. Це може бути вистоювання або тепла батарея. Я ж ставлю в чашу мультиварки, закриваю кришку і встановлюю режим "Мультиповар". Виставляю час 30 хвилин і температуру 40 градусів. За цей час маса має збільшитися вдвічі.
Крок 4
Беремо нашу миску з опарою, що підійшла, і розбиваємо в неї яйце. Додаємо сіль і гарненько перемішуємо до однорідної маси. Не переживайте, що тісто опаде, надалі воно знову підніметься.
Крок 5
Всипаємо решту борошна і знову перемішуємо до однорідного тіста. Таким чином, ми підгодовуємо наші дріжджі та змушуємо їх знову почати працювати.
Крок 6
Вливаємо рослинну олію і перемішуємо до однорідного, гладкого тіста, яке має тягнутися за ложкою, коли її виймаємо.
Крок 7
Знову покриваємо і прибираємо в тепло ще на 40 хвилин, для підйому вдвічі. Слідкуйте, щоб тісто не втекло.
Крок 8
Сковороду ставимо на середній вогонь і наливаємо трохи олії, розігріваємо. Кладемо на сковорідку по одній столовій ложці на кожен оладок і обсмажуємо до золотистого кольору з двох боків. Знімаємо оладки на тарілку. Щоб легше було накладати тісто ложкою, щоразу, перед тим як зачерпнути тісто, занурюйте ложку в склянку з холодною водою.
Крок 9
Печемо оладки, поки не скінчиться все тісто, щоразу гарненько змащуючи сковорідку олією.
Крок 10
Подаємо наші оладки в гарячому вигляді з молоком. Але й у холодному вигляді вони дуже смачні. Їх чудово доповнять мед, варення, сметана, конфітюр або джем. Приємного апетиту.
Автор рецепта:
Оладки на сухих дріжджах пишні
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...