• 56 переглядів
Млинці на кефірі з кип‘ятком тонкі

Незрівнянно смачно, дуже просто і дешево, на кожен день! Тонкі млинці на кефірі та окропі мають секретний інгредієнт, через який не рвуться! Подавати їх можна у будь-який час дня, під різні підливи, соуси та начинки. Роблячи їх солодкими чи несолодкими, десертними чи закусочними.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
8
Яйце куряче 2 шт
Цукор 2 ст. л.
Рослинна олія 2 ст. л.
Борошно пшеничне 1 стак.
Сіль 1 г
Сода харчова 1 г
Кефір 1 стак.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити млинці на кефірі та окропі? Підготуйте продукти. Яйця в шкаралупі вимийте та обсушіть серветками. Візьміть простору чашу, вбийте в неї яйця та з'єднайте їх із цукром. Трохи змішайте яєчну масу віночком.
Крок 3
Борошно просійте через сито, всипте в чашу з тістом і перемішайте вінчиком, щоб не залишалося грудочок борошна. Додати соду.
Крок 4
Потім влийте в тісто окріп і замісіть тісто. При додаванні окропу борошно, що знаходиться в тісті, завариться, і тісто стане пластичне. Слідкуйте за консистенцією тіста, не вливайте одразу всю воду.
Крок 5
Готове тісто має бути досить рідким, щоб добре розтікатися сковородою. Орієнтуйтеся саме на це, а не на кількість рідини чи борошна.
Крок 6
Сковороду розігрійте до гарячого стану. Перед першим млинцем її трохи змастіть олією. Налийте на неї трохи млинця і швидко розподіліть його по всій поверхні. Печіть млинці на середньому вогні по хвилині з кожного боку, до золотистого кольору.
Кожна господиня має свій улюблений рецепт приготування млинців. Я люблю готувати млинці з додаванням окропу. Борошно одразу заварюється і тісто виходить наполовину готовим. При випіканні млинці на окропі менше рвуться.
Тісто для млинців можна змішувати за допомогою віночка, вручну. А можна скористатися міксером. Він набагато швидше змішає усі інгредієнти та зробить тісто однорідним.
Буває після заварювання борошна тісто стає густішим. Тому можна буде додати трохи кефіру чи води.
Готові млинці дуже м'які та еластичні, тому в них можна загорнути будь-яку начинку, наприклад фарш або тушковану капусту.