• 37 переглядів
Заварні тістечка із заварним кремом

Дуже смачні, дуже прості, зі звичайних продуктів! Заварні тістечка із заварним кремом готувати зовсім нескладно, а продукти для них майже завжди є під рукою. Поливайте їх шоколадною глазур'ю або вершковою помадкою, подавайте на святковий стіл!
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
2 години
Інгредієнти
Порцій:
8
Для заварного тіста
Борошно пшеничне 150 г
Вершкове масло 100 г
Вода 250 мл
Яйце куряче 4 шт
Цукор 1 ч. л.
Сіль 0.5 ч. л.
Для заварного крема
Молоко 650 мл
Яйце куряче 2 шт
Цукор 250 г
Борошно пшеничне 4 ст. л.
Вершкове масло 50 г
Ванілін за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити заварні тістечка із заварним кремом? Почнемо приготування з крему, оскільки йому знадобиться час для охолодження. Підготуйте продукти. Масло вийміть із холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким.
Крок 2
Візьміть каструлю з товстим дном, щоб крем не прилип під час варіння. Налийте в неї 150 мл молока, насипте цукор, розбийте яйця. Перемішайте інгредієнти вінчиком.
Крок 4
В окремому посуді закип'ятіть решту 500 мл молока. Влийте гаряче молоко до яєчної суміші тонкою цівкою, активно розмішуючи вінчиком.
Крок 5
Поставте каструлю на маленький вогонь. Варіть суміш при постійному помішуванні. Яйця можуть згорнутися і крем перетвориться на омлет, тому важливо весь час мішати крем.
Крок 6
Варіть крем близько 10-15 хвилин до густого стану. Точний час визначайте за своєю плитою. Вінчик почне залишати глибокі сліди на поверхні. Зніміть крем з вогню і залиште ненадовго, щоб він трохи охолов.
Крок 9
Накрийте каструлю з кремом харчовою плівкою встик, тобто так, щоб плівка лягла на його поверхню. Це запобіжить утворенню кірки. Залиште крем остигати.
Крок 10
Поки крем остигає, приготуйте тісто. Підготуйте продукти для нього. Яєць може піти різна кількість, від 3 до 5. Треба буде дивитися за консистенцією тіста. Те саме стосується і борошна.
Крок 13
Всипте в каструлю борошно, не знімаючи її з вогню. Активно розмішуйте суміш, щоб борошно добре перемішалося з рідиною. Заварюйте тісто протягом кількох хвилин при постійному перемішуванні. Коли на дні з'явиться оксамитовий осад, зніміть каструлю з вогню.
Крок 14
Трохи остудіть тісто. Почніть вбивати в нього яйця по одному. Я працювала міксером, але можна розмішувати звичайною лопаткою. Після кожного яйця добре розмішуйте суміш до однорідного стану.
Крок 15
Після третього яйця оцініть стан тіста. Якщо воно кремоподібне і стікає з лопатки, то четверте яйце не додавайте. Якщо ще густе - вливайте, але не ціле, а половину. Потрібно домогтися плинності тіста. Тому кількість яєць різниться, від 3 до 5. У мене пішло 4 яйця нульової категорії.
Крок 16
Викладіть тісто в кондитерський мішок. Деко застеліть пергаментом або силіконовим килимком. Відсадіть тістечка на килимок у вигляді трубочок, залишаючи між ними відстань, оскільки вони виростуть у розмірі. За допомогою виделки надайте трубочкам потрібної форми.
Крок 17
Випікайте тістечка в духовці за температури близько 200°С 10 хвилин, потім зменшіть нагрівання до 180°С і печіть їх ще приблизно 30-35 хвилин до золотистого кольору. Точний час і температуру запікання визначайте за своєю духовкою. Готові тістечка зніміть з дека і повністю остудіть.
Крок 18
Остиглий крем перекладіть у кондитерський мішок. Розріжте кожне тістечко збоку і начиніть кремом із мішка. Можна видавити в них крем без розрізу, проткнувши дно в кількох місцях.