• 181 переглядів
Пісні пончики на воді

Пишні, рум'яні, солодкі - неможливо відмовитися! Пісні пончики на воді готуються зі звичайнісіньких продуктів, які завжди є під рукою на будь-якій кухні. А за смаком вони зовсім не поступаються пончикам зі здобного тіста. Готові ласощі можна посипати цукровою пудрою або полити глазур'ю.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
2 години
Інгредієнти
Порцій:
4
Для фритюру
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити пісні пончики на воді та дріжджах? Підготуйте продукти. Борошна і води дано приблизну кількість, його може піти як більше, так і менше, будете дивитися за тістом. Дріжджі беріть швидкодіючі, ті, які треба змішувати з борошном, не активуючи попередньо в теплій воді. Олію для смаження візьміть рафіновану, без запаху.
Крок 2
Борошно просійте в миску, всипте в нього цукор, сіль і дріжджі. Кількість цукру та солі можете змінювати залежно від свого смаку. Перемішайте борошно з добавками, щоб вони рівномірно розподілилися.
Крок 3
Влийте в борошно трохи теплої води і ложку рослинної олії. Почніть замішувати тісто ложкою, поступово підливаючи в борошно воду. Коли тісто стане густішим, почніть місити руками. Якщо тісто у вас буде виходити надто рідким, то всипте ще борошна. Якщо дуже крутим - влийте трохи води. Місіть тісто довго, близько 10 хвилин. Руки можете змастити рослинною олією, тоді тісто не буде прилипати.
Крок 4
У результаті тісто має вийти однорідним, гладким і м'яким, практично не липнучим до рук. Зберіть його в кулю.
Крок 7
Посипте стіл борошном і викладіть на нього тісто. Розкачайте його в пласт завтовшки близько 2 см.
Крок 8
Будь-якою підходящою формою виріжте з тіста кружечки. Я різала склянкою діаметром близько 5 см. Залишки тіста зберіть, розімніть і знову розкачайте. Накрийте заготовки рушником і залиште на 20 хвилин полежати.
Крок 9
Розігрійте на сильному вогні сотейник із великою кількістю рослинної олії для смаження. Як зрозуміти, що олія готова для фритюру? Опустіть у неї дерев'яну шпажку. Якщо навколо неї зібралися бульбашки, значить можна приступати до процесу смаження. Якщо олія дуже сильно пузириться, то вона занадто гаряча. Пончики в ній будуть горіти. У цьому разі зменшіть нагрівання. Закиньте в олію заготовки. Враховуйте, що вони виростуть у розмірі, смажте за раз по 2-3 штуки.
Крок 10
Смажте дріжджові пампухи на воді, перевертаючи їх виделкою, до рум'яного стану. потім викладіть їх шумівкою на тарілку з паперовим рушником - він вбере зайвий жир. Посмажте таким чином усі пончики.