• 19 переглядів
Заварні еклери

Смачний і святковий десерт для частування! Заварні еклери - це дуже смачні тістечка. Вони досить популярні, але їх не часто беруться робити вдома через їхню трудомісткість. Якщо знати всі секрети приготування, то вони виходять і в домашніх умовах!
Рецепт на:
31 порцію
Час приготування
3 години
Інгредієнти
Порцій:
31
Для крему
Молоко 750 мл
Цукор 450 г
Яйце куряче 4 шт
Борошно пшеничне 160 г
Вершкове масло 200 г
Ванілін за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити заварні еклери? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Борошно заздалегідь просійте через сито. Молоко для крему може бути будь-якої жирності. А ось вершкове масло вибирайте 82%. Воно має бути свіжим і смачним.
Крок 2
Для приготування тіста на еклери з'єднайте воду і вершкове масло в каструльці або сотейнику з товстим дном. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин, щоб масло повністю розтануло і змішалося з водою. Вогонь сильним не робіть, щоб суміш рівномірно прогрілася і при цьому не підгоріла.
Крок 3
У киплячу масу всипте борошно і швидко все змішайте. Борошно почне заварюватися і збиратися в грудку.
Крок 4
Протягом хвилини вимішуйте заварну грудку тіста на вогні. Потім зніміть каструлю з вогню і залиште остигати до теплого стану. Помішуйте, щоб тісто остигало швидше.
Крок 5
У цей час можна зайнятися приготуванням крему. З'єднайте молоко з цукром і доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився.
Крок 6
В окремій чаші змішайте яйця з борошном і ваніліном. Влийте трохи молока із загальної кількості.
Крок 7
Усе змішайте міксером, щоб не залишалося грудочок борошна. Мішаючи, вливайте в яєчну суміш гаряче молоко.
Крок 8
Потім перелийте все назад у каструлю і поверніть на вогонь. При постійному помішуванні доведіть крем до кипіння. При цьому він стане густішим.
Крок 10
Для змішування можна скористатися міксером. Готовий крем виходить густий і однорідний. Накрийте його кришкою і залиште застигати.
Крок 11
Тісто на еклери охололо до теплого стану. По одному додавайте в нього яйця і ретельно вмішуйте їх у тісто. Кількість яєць може бути різною, це залежить від їхнього розміру та якості борошна. Якщо яйця дрібні, то їх може знадобитися на 1-2 більше. Дивіться за консистенцією тіста.
Крок 12
Тісто на еклери виходить, як густий крем. Трохи стікає з ложки, але не розтікається на поверхні.
Крок 13
За допомогою насадки із зубчиками відсадіть тісто на деко, застелене пергаментом або тефлоновим килимком. Випікайте еклери в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся за своєю духовкою. Під час випікання дверцята не відчиняйте, інакше еклери опадуть.
Крок 14
Еклери збільшилися в розмірі та стали золотистого кольору. Витягніть їх із духовки й остудіть.