ГоловнаРецептиЗакуски / Зелені млинці зі шпинатом

Справжня гра смаку та кольору на тарілці - незрівнянно! Зелені млинці зі шпинатом виходять незвичайні, смачні та неймовірно корисні! Це легкий і поживний варіант для сніданку або обіду, який зарядить енергією і приємно здивує своїм оригінальним виконанням.

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
35 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4

Покрокове приготування

Крок 1
Як приготувати млинці зі шпинатом і чаєм матча? Для початку необхідно підготувати всі інгредієнти. Шпинат ретельно промийте під проточною водою. Молоко заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно підігрілося до кімнатної температури. Яйця добре промийте, обсушіть за допомогою паперових рушників. Відокремте жовтки від білків і залиште 4 білки та 2 жовтки.
Крок 2
Змішайте в глибокій чаші пшеничне і гречане борошно з чаєм матча.
Крок 3
Шпинат залийте окропом і дайте постояти у воді 7 хвилин. Далі повністю злийте воду і промийте шпинат у холодній воді. Це необхідно зробити для того, щоб пом'якшити структуру шпинату і зробити колір страви яскравішим.
Крок 4
Промитий шпинат відіжміть від зайвої рідини та подрібніть його за допомогою блендера.
Крок 5
З'єднайте яєчні білки та жовтки. Додайте до них шпинат, молоко, мед, сіль. Перемішайте до однорідності.
Крок 6
До маси додайте борошняну суміш. Перемішайте спочатку за допомогою вінчика, а потім ще раз подрібніть за допомогою блендера до максимальної однорідності. Дайте постояти готовому тісту хвилин 15-20. За цей час гречане борошно набрякне і тісто за консистенцією стане схожим на густий кефір. Якщо тісто вийшло занадто густим - додайте в нього теплу воду або молоко.
Крок 7
Сковороду добре розігрійте. За необхідності змастіть тонким шаром рослинної олії. Вилийте в центр сковороди ополоник тіста. Якщо воно погано розтікається, то допоможіть йому ополоником або ложкою. Випікайте млинці з одного боку 3-4 хвилини до рум'яності.
Крок 8
Далі переверніть млинець за допомогою лопатки і випікайте з іншого боку 1-1,5 хвилини. За необхідності змащуйте олією пательню, тільки якщо млинці починають приставати до пательні.
Крок 9
Шпинатні млинці з матчів готові! Млинці чудово поєднуються як із солодкими, так і з солоними начинками, тож не бійтеся експериментувати і відкривати для себе нові смаки. Приємного апетиту!

У млинцях зі шпинатом і матча використовуються три інгредієнти, які вважаються суперфудами: гречка, шпинат і матча. Це робить страву не тільки смачною, а й корисною для підтримки здоров'я та імунітету.

Млинці зі шпинатом і матчів можна поєднувати з різними інгредієнтами, залежно від смакових уподобань. Ось кілька ідей:

Солоні варіанти:

Сир та авокадо: М'який сир і кремове авокадо чудово доповнять млинці, створюючи контраст текстур і смак.

Лосось і крем-сир: Милосердносолоний лосось і крем-сир додадуть млинцям насиченості, а поєднання зеленої матчі та рожевого лосося матиме дуже ефектний вигляд.

Песто та свіжі овочі: Млинці можна подати з песто, додавши до них скибочки огірка, томатів або перцю для свіжості.

Обсмажені гриби: Гриби з часником і зеленню додадуть глибину смаку та ситності.

Хумус і рукола: Легкий хумус із перцевою ноткою руколи створять свіжий і корисний обід.


Солодкі варіанти:

Йогурт і свіжі ягоди: Грецький йогурт із полуницею, чорницею або малиною додадуть млинцям легкості та солодкості.

Мед і горіхи: Полити млинці медом і посипати подрібненими горіхами, наприклад, мигдалем або волоськими горіхами, для солодкого та корисного сніданку.

Шоколадний соус і банани: Тонкі скибочки банана з темним шоколадним соусом додадуть багатого смаку та зроблять страву особливо привабливою для ласунів.

Карамелізовані яблука:  Обсмажені з корицею та медом яблука ідеально підійдуть для тих, хто полюбляє солодкі смаки, що зігрівають.

Арахісова паста та фрукти: Кремова паста зі скибочками ківі або манго додасть екзотичного та насиченого смаку.

Автор рецепта:
Зелені млинці зі шпинатом
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...