• 21 переглядів
Млинці на молоці з яйцями тонкі

Найсмачніші, бюджетні, зі звичайних продуктів! Тонкі млинці на молоці з яйцями можна зробити швидко і просто з доступних і недорогих інгредієнтів. Ви дізнаєтеся, як зробити так, щоб тісто вийшло без грудочок і ще багато інших порад, з якими млинці будуть виходити завжди.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити тонкі млинці на молоці з яйцями? Підготуйте продукти. Тісто краще і швидше розмішається, якщо всі продукти будуть кімнатної температури, тому вийміть яйця і молоко з холодильника заздалегідь. Якщо ви не встигли цього зробити, то молоко підігрійте в мікрохвильовці, а яйця опустіть у теплу воду.
Крок 2
Добре помиті й обсушені яйця вбийте в глибоку миску. Обов'язково мийте яйця перед використанням, оскільки навіть на удавано чистій шкаралупі можуть перебувати шкідливі бактерії. Найкраще використовувати мийні засоби для харчових продуктів і щітку. Додайте до яєць цукор і сіль. Їхню кількість регулюйте на свій смак, цукор, як на мене, можна зменшити.
Крок 3
Збийте яйця вінчиком або виделкою. Мета - просто перемішати їх до однорідності, тож міксер використовувати не обов'язково. Влийте до яєчної маси близько 150 мл молока, не більше. Перемішайте.
Крок 4
Просійте в миску борошно. Цим ви приберете можливе сміття, а також наситите його киснем, що позитивно позначиться на якості випічки. Борошна може знадобитися трохи менше або більше, орієнтуйтеся за консистенцією. Детальніше про властивості борошна читайте наприкінці цього рецепта.
Крок 5
Перемішайте тісто. З невеликою кількістю молока воно вийде дуже густим, так і треба - тісто такої консистенції легше розмішати до однорідності. Саме завдяки цьому в ньому не буде грудочок.
Крок 6
Влийте в густу суміш молоко, що залишилося, порціями, розмішуючи після кожної. У вас вийде абсолютно однорідне тісто, без грудочок. За консистенцією воно буде як густі вершки. Густішим робити його не треба, тоді млинці будуть найтоншими. Влийте рослинну олію без запаху, перемішайте. Залиште тісто постояти хвилин 10, тоді млинці буде легше перевертати.
Крок 7
Розігрійте сковороду на сильному вогні. Саме на розпеченій сковороді виходять найвдаліші млинці, які не прилипають і добре знімаються. Змастіть її краплею рослинної олії. Змащувати треба буде тільки перед першим млинцем, далі працюватиме олія, що міститься в тісті. Вилийте на сковороду порцію тіста, круговими рухами розподіліть його по дну. Як вибрати сковорідку та олію для смаження, читайте в статті наприкінці цього рецепта.
Крок 8
Смажте млинець до рум'яного стану з одного боку, потім переверніть на інший. Вогонь відрегулюйте так, щоб млинець смажився досить швидко, але при цьому не горів. Зазвичай він вищий за середній. Готовий млинець зніміть на тарілку, можете відразу змастити його вершковим маслом. Спечіть таким чином млинці з усього тіста. У мене вийшло 12 штук, сковорода діаметром 20 см.