• 3 428 переглядів
Пухкі коржі на кефірі на сковороді

Дуже просто, дуже швидко, дуже смачно та дуже дешево! Пишні коржики на кефірі на сковороді робляться з того, що завжди є під рукою. Коли свіжі, вони хрумтять, але запакуйте їх у пакет і потримайте з день, і вони стануть м'якими. Подавайте до перших та других страв замість хліба, з намазками та без!
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
35 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
6
Кефір 150 мл
Борошно пшеничне 200 г
Яйце куряче 1 шт
Сода харчова 0.5 ч. л.
Цукор 1 ч. л.
Сіль 0.5 ч. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити коржики на кефірі на сковороді? Підготуйте продукти. Кефір беріть кімнатну температуру. Влийте кефір у миску та додайте соду. Перемішайте, щоб сода вступила в реакцію із кефіром.
Крок 2
Окремо в мисці збийте вилкою сире яйце. У миску з кефіром додайте сіль та цукор. Влийте 2 столові ложки олії та збите яйце. Перемішайте все віночком.
Крок 3
Почніть поступово всипати просіяне через ситечко борошно, перемішуючи тісто. Можете поєднати ці процеси, одночасно всипаючи і просіюючи борошно.
Крок 4
Все добре перемішайте до однорідності. Не всипайте відразу все борошно, додайте його частинами. Майте на увазі, що у вас може піти більше або менше борошна, ніж у мене. Орієнтуйтесь на консистенцію тесту.
Крок 5
Тісто має зібратися в грудку і добре відставати від стінок миски. При цьому воно буде липким і рідким. Руками ми до нього не торкаємось. Залишіть тісто в мисці на 10 хвилин для відпочинку. Можете накрити його рушником чи харчовою плівкою.
Крок 6
Тепер приступайте до формування коржів. На стіл просійте невелику кількість борошна, вистачить ложки. Руки змастіть олією і відщипуйте тісто по шматочках. Це буде десь 4 частини. З них вийдуть 4 невеликі коржики діаметром по 12 сантиметрів. Якщо хочете робити великі коржики, то їх вийде менше – дві чи три. Сформуйте з тіста круглі коржики за діаметром своєї сковороди.
Крок 7
Поставте на плиту сковороду, влийте в неї олію і нагрійте її. Перекладіть на сковороду коржик і смажте його на середньому вогні з одного боку протягом 5 хвилин. Тісто покриється бульбашками і добре підніметься. Я використовувала маленьку чавунну сковороду, яка якраз підійшла діаметром до моїх маленьких коржиків.