• 183 переглядів
Коржики з сиром та зеленню на сковороді

Чудово смачно і дуже просто, готуй хоч щодня! Коржики з сиром і зеленню смажаться на сухій сковороді з прісного тіста на кефірі. Процес приготування дуже простий. Теплі, з ніжною розплавленою начинкою, вони особливо смачні. Подавати їх можна замість хліба, як перекушування або просто до чаю.
Рецепт на:
10 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
10
Для тіста
Яйце куряче 1 шт
Кефір 250 мл
Сіль 0.3 ч. л.
Сода харчова 0.5 ч. л.
Вершкове масло 1 ст. л.
Борошно пшеничне 400 г
Для змазування
Вершкове масло 30 г
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити коржики на кефірі з сиром і зеленню на сковороді? Підготуйте потрібні інгредієнти для тесту. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він був холодний, а приблизно кімнатної температури.
Крок 2
У кефір додайте соду і перемішайте. Залиште кефір на 10 хвилин. Поверхня кефіру покриється бульбашками внаслідок реакції соди з молочною кислотою. Про всі нюанси роботи з содою читайте в окремій статті, посилання наприкінці рецепту.
Крок 6
Всипте приблизно 3/4 борошна, що просіює, перемішайте тісто ложкою. Відразу все борошно не додавайте, його може знадобитися менше. Про борошно та її властивості докладніше можна прочитати в окремій статті, посилання наприкінці рецепту. Решту борошна всипайте поступово, перемішуючи тісто. Орієнтуйтеся з його консистенцію. Тісто не повинно бути надто крутим.
Крок 7
Замісіть м'яке, ніжне, однорідне тісто. Загорніть його в харчову плівку та залиште на столі на 20-30 хвилин.
Крок 8
Приготуйте начинку. Для неї можна взяти будь-які види твердого або м'якого сиру (сулугуні, адигейська, бринза). Головне, щоб сир був смачним, якісним, без додавання молочних жирів. Пропорції сиру можна взяти на власний смак.
Крок 12
Тісто "відпочило", стало більш податливим, еластичним та приємним у роботі. Розділіть тісто на рівні частини. Я поділила на 7 частин. Якщо хочете, щоб коржики були більшого розміру, розділіть тісто на 5-6 частин.
Крок 18
Обсмажте коржик на сухій розігрітій сковороді до рум'яності. Коржик смажиться швидко, приблизно 2 хвилини з одного боку. Я смажила на вогні трохи вище за середнє. Але орієнтуйтеся на свою плиту та регулюйте нагрівання з огляду на особливості її роботи. Про те, як підібрати ідеальну сковороду, читайте, пройшовши за посиланням наприкінці рецепту.
Крок 19
Переверніть коржик на інший бік і обсмажте до рум'яного кольору. Коржик під час смаження може роздуватися від пари, що скупчилась усередині. Після остигання вона осяде. Поки смажиться один коржик, сформуйте наступний. Процес приготування буде безперервним та нагрівання сковороди рівномірним. Обсмажте таким чином усі коржики.