• 166 переглядів
Заливний пиріг з капустою на сметані в духовці

Ароматний та дуже смачний! Просто та швидко. Заливний пиріг із капустою на сметані у духовці сподобається всім любителям випічки. Подавати його можна з кефіром, питним йогуртом або під філіжанку ароматного чаю: зеленого або чорного - на ваш смак.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
45 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
8
Капуста 250 г
Яйце куряче 2 шт
Сметана 1 стак.
Борошно пшеничне 0.5 стак.
Розпушувач тіста 0.5 ч. л.
Петрушка за смаком
Сіль за смаком
Олія 10 мл
Покрокове приготування
Крок 1
Як приготувати пиріг з капустою? Підготуйте ці продукти. Капусту можна використовувати як молоду, ранню, так і пізніх сортів, тільки після нарізки її необхідно прим'яти руками разом із зеленню та сіллю, щоб начинка стала м'якшою та втратила щільність. Замість сметани можна використовувати кефір, але тоді кількість курячих яєць рекомендується збільшити до трьох штук.
Крок 2
Розбийте курячі яйця в глибоку ємність, влийте сметану будь-якої жирності, всипте сіль. мелений чорний перець - за бажанням. Збийте віночком чи вилкою.
Крок 3
Всипте просіяне пшеничне борошно і розпушувач, замісіть не туге тісто, ретельно вимішуючи вилкою або віночком, щоб не утворилися грудки. Тісто має вийти досить рідким, приблизно, як на оладки. За потреби додайте трохи менше або трохи більше борошна, домагаючись потрібної консистенції.
Крок 4
Наріжте капусту. Викладіть нарізку в глибоку ємність і присоліть, додайте подрібнену зелень і подавити руками, щоб капуста випустила сік.
Крок 6
Викладіть рівномірно на тісто приготовлену капустяну начинку. До речі, такий пиріг можна готувати навіть із квашеною капустою, якщо її попередньо промити від розсолу і відкинути на друшляк, даючи стекти зайвої рідини.
Крок 7
Акуратно залийте начинку другою частиною тіста. Розігрійте заздалегідь духовку до 200 С і помістіть в неї форму з заготовкою. Я використовую форму діаметром 20 см. Запікайте пиріг приблизно 35-40 хвилин до рум'яної скоринки. Час та температура вказані приблизно. Обов'язково перевірте випічку на готовність сірником або дерев'яною шпажкою. Якщо шпажка виходить із випічки сухий – пиріг повністю готовий!