ГоловнаРецептиВипічка / Швидкий пиріг на сметані в духовці

Легко стане фірмовим у домі будь-якої господині! Швидкий пиріг на сметані в духовці врятує, якщо потрібно терміново приготувати що-небудь смачненьке до чаю. Він із доступних інгредієнтів, які є практично в кожному холодильнику. У підсумку ви отримаєте смачну і пишну випічку з ароматом ванілі.

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
6

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити швидкий і простий пиріг на сметані в духовці? Підготуйте продукти. Сметану беріть від 15% і вище. Враховуйте, що у різних виробників сметана однакової жирності може бути різної вологості, тому борошна може знадобитися більше або менше. В одних виробників сметана в 15% щільна, а в інших - текуча. Жирність також впливає на підсумкову кількість борошна. У рецепті наведено розрахунок на сметану 15% середньої густоти. Борошно беріть вищого сорту.
Крок 2
Увімкніть духовку на 180 градусів. Яйця з'єднайте з цукром і ванільним цукром і збийте міксером у пишну стійку піну. Якщо яйця дрібні, то візьміть 5 штук. Ванільний цукор можна замінити на ванілін. Як правильно це зробити читайте в окремій статті за посиланням після рецепта.
Крок 3
До яєць додайте сметану і знову збийте все до однорідності.
Крок 4
Борошно просійте з розпушувачем і частинами додайте в тісто, збиваючи його міксером на низьких обертах, щоб не осадити.
Крок 5
Усе борошно в тісто не додавайте, дивіться на консистенцію: воно повинно бути напівгустим, плинним і швидко стікати з віночків. У правильно приготованому тісті на поверхні з'являться дрібні бульбашки. Про властивості борошна читайте в окремій статті за посиланням наприкінці рецепта.
Крок 6
Дно форми для випікання вистеліть пергаментом. Дно і стінки змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто у форму і розрівняйте. Випікайте пиріг близько 40 хвилин у попередньо розігрітій до 180°С духовці до золотистого кольору. У мене діаметр форми 16 см. Якщо ваша форма більша, то випікати пиріг потрібно менше за часом, тому що він пропечеться швидше. Під час випікання перші 25-30 хвилин духовку не відкривайте, оскільки пиріг сильно осяде.
Крок 7
Точний час випікання залежить від вашої духовки. Дізнатися про особливості роботи духовок можна, прочитавши окрему статтю, посилання наприкінці рецепта. Готовий пишний пиріг на сметані вийміть із форми та залиште остигати. Потім перекладіть його на блюдо. За бажання посипте пиріг цукровою пудрою, потім наріжте на порційні шматочки та подавайте до столу. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Швидкий пиріг на сметані в духовці
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...