ГоловнаРецептиЗакуски / Домашні чіпси у духовці

Натуральні, хрусткі, дуже смачні. Для всієї родини. Зробити домашні чіпси в духовці дуже просто і це не займе багато часу. Вони стануть чудовою корисною та смачною альтернативою покупним чіпсам. Знадобиться тільки картопля, а спеції можна додавати на свій смак.

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
20 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4
Олія 2 ст. л.
Сіль 0.5 ч. л.

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити домашні чіпси з картоплі у духовці? Підготуйте потрібні інгредієнти. Спецій використовуватиметься в мінімальній кількості, щоб насолодитися смаком натуральних картопляних чіпсів. За бажанням окрім солі та чорного меленого перцю, можна додавати солодку паприку, сухий часник, посипати дрібно натертим сиром, щоразу отримуючи новий смак. Заздалегідь увімкніть духовку на 180 градусів.
Крок 2
Картоплю помийте та очистіть. Картоплю необхідно нарізати тонкими слайсами, товщиною не більше двох міліметрів, щоб продукт вийшов як справжні магазинні чіпси, тонкі, хрусткі, злегка вигнуті. Ножем картопля так тонко нарізати досить складно, тому це можна зробити за допомогою овочечистки.
Крок 3
Покладіть картоплю на паперовий рушник, щоб у нього ввібралася зайва волога. картопляні слайси мають бути сухими.
Крок 4
Картопляні слайси покладіть у миску та додайте сіль, чорний мелений перець та інші спеції за бажанням. Влийте олію. Акуратно перемішайте картоплю, щоб усі слайси просочилися спеціями та олією з обох боків.
Крок 5
Деко застелите пергаментом, це потрібно зробити обов'язково, інакше картопля прилипне до форми. Викладіть картопляні слайси на пергамент, залишаючи між ними невеликий простір, щоб картопля не склеїлася між собою. Запікайте картопляні чіпси за нормальної температури близько 180 градусів приблизно 10-15 хвилин. Точний час та температуру запікання визначайте за духовкою.
Крок 6
Картопляні чіпси повинні добре порум'янитися і злегка зігнутися. Однак час підсушування можна змінити в залежності від того, які чіпси найбільше подобаються вам і вашим домочадцям: більш сухі та хрусткі або м'які. Готові чіпси акуратно зніміть з пергаменту, щоб не зламати їх, викладіть у тарілку або миску та подавайте до столу з кетчупом, майонезом або іншим соусом за бажанням. Смачного!
Автор рецепта:
Домашні чіпси у духовці
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...