• 62 переглядів
Як посолити форель у домашніх умовах

Смачно, просто, на будь-який випадок. Впорається будь-яка господиня! Посолити форель у домашніх умовах не складе особливих труднощів. Цей спосіб посолу добре підходить для райдужної і золотистої форелі. Використовувати можна як свіжу рибу, так і заморожену.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
Інгредієнти
Порцій:
8
Цукор 11 г
Лавровий лист 1 шт
Покрокове приготування
Крок 1
Як посолити форель у домашніх умовах? Підготуйте усі необхідні продукти. Я взяла свіжу золотисту форель. Для засолювання підійде і заморожена, але треба розморожувати на нижній полиці холодильника. Посолити можна будь-яку частину; стейк, філе або цільну тушку. Відрізнятиметься лише час засолювання, маленькі шматки будуть готові через добу, товстіші – через 2-3 дні.
Крок 2
Рибу добре промийте під прохолодною проточною водою, ретельно пошпаруйте тушку ножем від хвоста до голови, зчищаючи луску. Риба слизька, але цей етап важливий, оскільки з обробленою рибою це не зробити. Якщо ви використовуватимете голову, наприклад, для юшки, то її також добре очистіть і видаліть зябра.
Крок 3
Випатрайте і обробіть рибу. Дуже акуратно зробіть надріз на череві, щоб за наявності ікри не пошкодити її, оскільки ікру можна посолити. Видаліть начинки, а також плівку, добре промийте рибу. Під слабким натиском води чайною ложкою заберіть кров'яні згустки по хребту. Відріжте голову, хвіст та черевце. Відокремте філе, акуратно підрізаючи тушку вздовж хребта; зріжте плавці. Шкіру знімати не треба, посол здійснюється з нею.
Крок 4
Приготуйте посолочну суміш. Для цього змішайте сіль із цукром, додайте суміш перців, дрібку приправи для риби, дрібно поламайте лавровий лист. Приправи можна взяти на свій смак або не використовувати їх зовсім, шляхетна риба і так буде смачною. Сіль краще взяти велику кам'яну кухонну або морську, це дозволить зберегти соковиту закуску, не позбавляючи рибу вологи.
Крок 5
На дно контейнера для засолювання насипте трохи суміші солі та цукру. Філе поступово посипте сумішшю з обох боків, втирати її не треба. Покладіть рибу в контейнер шкірою вниз. Друге філе теж рівномірно посипте сумішшю посолу і покладіть зверху шкірою вгору.
Крок 6
Контейнер накрийте кришкою та залиште при кімнатній температурі на 3 години. Потім приберіть у холодильник на 3 доби. Філе щодня перевертайте, міняючи їх місцями. Риба стане малосольною і раніше, але я волію не поспішати і дати їй визріти. Перед подачею оповиті соком лимона кожен шматочок, поливати маслом не треба, риба і так досить жирна. Смачного!
Після засолювання зберігайте рибу в прохолодному місці в розсолі, або загорніть пергаментний папір і приберіть в холодильнику. Слабосолону форель рекомендується зберігати 5 - 6 днів. Якщо вийшла добре солона риба, то в холодильнику її можна зберігати до 10 днів, у морозилці її термін придатності збільшується до 1 місяця.