• 56 переглядів
Хачапурі з лавашу з сиром на сковороді

Прекрасна закуска без зайвого клопоту, що може бути краще? Хачапурі з лавашу з сиром на сковороді - це найсмачніша страва на будь-який випадок: для пивної вечірки, пікніка на природі, сімейного сніданку чи вечері та до святкового столу. Особливо такому частування будуть раді діти.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
50 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Начинка
Сир 250 г
Твердий сир 100 г
Яйце куряче 1 шт
Рослинна олія 2 ст. л.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити смачні хрумкі смажені хачапурі з лавашу з сиром і сиром на сковороді? Дуже просто та швидко! Спочатку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Сорт сиру можете підбирати на свій смак. Наприклад, замінити звичайний сир на моцарелу, сулугуні або бринзу. Замість вірменського лаваша також можете використовувати пшеничний рол. Про те, як правильно вибирати лаваш, читайте наприкінці рецепту.
Крок 2
Приготування краще розпочати з начинки. Сир викладіть у миску і розімніть вилкою. Сир для начинки підійде будь-хто. При обсмажуванні навіть м'який сир стане більш м'яким і пластичним. У мене сир у брикетах. Він досить вологий та соковитий. Про те, як обрати якісний сир для начинки, читайте в окремій статті, посилання наприкінці рецепту.
Крок 4
Петрушку вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. За бажанням можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, зеленою цибулею, кропом, кінзою або використовувати суміш різних трав.
Крок 7
Лаваш наріжте смужками шириною 7-8 см. У мене вийшло 8 смужок довжиною приблизно по 40 см. Лаваш дуже швидко сохне, тому смужки потрібно нарізати в останню чергу, коли начинка вже буде підготовлена. До цього лаваш краще зберігати у герметично закритому пакеті. На край кожної смужки викладіть небагато начинки.
Крок 8
Поверніть смужки лаваша трикутниками. При цьому всі краї мають бути обгорнуті лавашем, тоді начинка не витіче з конвертика.
Крок 10
Так само сформуйте інші хачапурі. За бажанням можете зробити заготовки квадратної або прямокутної форми.
Крок 11
У сковороді на невеликому вогні розігрійте олію. Олії має бути стільки, щоб усе дно сковороди було ним покрите. Про те, як підібрати ідеальну сковороду, а також як правильно вибрати олію, читайте в окремих статтях, посилання наприкінці рецепту. Викладіть заготовки з лаваша та обсмажте по 2-3 хвилини з кожного боку до появи рум'яної скоринки.