ГоловнаРецептиЗакуски / Як варити варено заморожені креветки

Ніжні, ароматні та корисні. Просто і нашвидкуруч. Креветки вирізняються високим вмістом білка, вітамінів і мікроелементів, і при цьому вони низькокалорійні. Варіть варено-заморожені креветки, дотримуючись деяких хитрощів, щоб вони вийшли не тільки корисними, а й смачними.

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
10 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4

Покрокове приготування

Крок 1
Як варити варено-заморожені креветки? Підготуйте потрібні інгредієнти. Креветки мають бути приблизно одного розміру, цілими, крижана шуба має бути не товстою, інакше в процесі розморожування креветки сильно втратять у вазі. Зазвичай, у продажу креветки вже попередньо відварені, тому готуються вони досить швидко.
Крок 2
У каструлю відповідного розміру налийте воду та поставте на вогонь. На 1 кілограм креветок знадобиться щонайменше 2 літри води. Креветки промийте під теплою водою, так ви позбавитеся зайвого бруду, відламаних вусиків і лапок, а також від льоду.
Крок 3
Коли вода закипить, додайте у воду парасольку сушеного кропу. Замість парасольки можна взяти свіжий кріп, насіння або не використовувати його зовсім.
Крок 4
Додати сіль. Її знадобиться досить багато – 40-45 г на 1 літр води.
Крок 5
Додайте спеції до смаку. Відмінно підійде гвоздика, чорний та запашний перець.
Крок 6
Коли вода зі спеціями закипить, відправте підготовлені креветки в каструлю і знову доведіть до кипіння.
Крок 7
Варіть креветки 2-3 хвилини. М'ясо ракоподібних дуже ніжне і, якщо його переварити, вийде жорсткуватим.
Крок 8
Для того щоб креветки краще чистилися, промийте їх під холодною водою.
Крок 9
Готові креветки полийте соком лимона.
Крок 10
Смачного!
Автор рецепта:
Як варити варено заморожені креветки
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...