• 12 переглядів
Лаваш на сковороді із сиром

Ніжні, апетитні, нашвидкуруч. Коли гості на порозі. Лаваш на сковорідці з сиром підійде не тільки як ситний перекус, а й виручить у разі несподіваних гостей. Незрівнянний смак у поєднанні з мінімальними витратами часу і зусиль роблять конвертики з лаваша просто ідеальною закускою.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
20 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Лаваш 300 г
Яйце куряче 2 шт
Твердий сир 200 г
Цибуля зелена 100 г
Зелень 50 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Майонез 100 г
Сметана 1 ст. л.
Олія 1 ст. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як посмажити лаваш на пательні з сиром і яйцем у домашніх умовах? Підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Сир вибирайте будь-якого сорту за смаком і наявністю; головне, щоб він добре плавився під час нагрівання. Яйця заздалегідь відваріть круто в підсоленій воді. Готові яйця залийте холодною водою для того, щоб остудити їх. Остиглі яйця очистіть від шкаралупи і натріть їх на тертці або дрібно наріжте.
Крок 3
Зелену цибулю помийте, просушіть паперовими рушниками та дрібно наріжте. Крім цибулі можна використовувати будь-яку іншу зелень, вона зробить більш насиченим смак і додасть приємного аромату закусці, можна додати по невеликому пучку кропу, петрушки, гілочку базиліку та кінзи. При використанні зелені її також помийте, обсушіть і дрібно наріжте.
Крок 4
У глибоку миску складіть подрібнені яйця, сир і цибулю, додайте майонез і сметану та все ретельно перемішайте, щоб начинка стала однорідною за консистенцією.
Крок 6
Розгорніть тонкий лаваш і розріжте його на однакові квадрати або прямокутники невеликого розміру. У центр кожного шматка лаваша викладіть столовою ложкою трохи начинки. Згорніть лаваш конвертиком. Робити це потрібно акуратно, так, щоб він під час смаження не розвернувся, і сир не витік на сковороду. Якщо лаваш здається сухим, і є ризик того, що під час згортання він може тріснути на згинах, змастіть лаваш майонезом, щоб він став еластичнішим і м'якшим.
Крок 7
На пательні розігрійте рослинну олію і викладіть на неї конвертики з лаваша. Обсмажуйте їх по п'ять хвилин з обох боків, щоб сир усередині почав плавитися, а лаваш зверху трохи зарум'янився.