• 48 переглядів
Печериці в духовці з майонезом і часником

Запечені цілком, дуже смачні, нашвидкуруч! Швидкий і простий рецепт смачної закуски має бути в запасі в кожної господині. Такі печериці в духовці з майонезом і часником відмінно поєднуються з м'ясом, рибою або овочами.
Рецепт на:
3 порції
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
3
Покрокове приготування
Крок 1
Як запекти печериці з майонезом і часником? Підготуйте для цього всі необхідні інгредієнти. Печериці вибирайте свіжі, світлі, без пошкоджень. Вони можуть бути дрібні або середні за розміром.
Крок 2
Свіжі печериці залийте водою і добре промийте від сміття та забруднень. Потім викладіть їх на паперовий рушник, щоб видалити надлишки вологи. Гострим ножем обріжте всі затверділі частини.
Крок 3
Кількість часнику можете змінити на свій смак. Кілька зубчиків часнику очистіть від лушпиння і пропустіть через часникодавку. Зелень петрушки обполосніть під проточною водою і струсіть зайву вологу. Потім її подрібніть.rnrn
Крок 4
Потім візьміть простору, глибоку чашу і змішайте в ній майонез із подрібненим часником. За смаком додайте трохи солі та спеції. Як спеції можна взяти трохи меленого перцю і набір готових спеції для грибів.
Крок 5
У чашу з маринадом викладіть підготовлені печериці й акуратно (щоб їх не поламати) перемішайте. Печериці мають бути покриті маринадом з усіх боків. Залиште їх у такому вигляді постояти хвилин 30, щоб вони замаринувалися.
Крок 6
Для запікання візьміть будь-яку жароміцну форму і змастіть дно невеликою кількістю рослинної олії. Потім викладіть усі замариновані печериці. Поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 30-35 хвилин. Орієнтуйтеся за своєю духовкою.
Крок 7
Готові печериці витягніть із духовки. Таку ароматну закуску можна подати на стіл просто у формі або ж перекласти на тарілку.