ГоловнаРецептиЗакуски / Лаваш із сиром та яйцем

Дуже смачно, дуже просто, дуже швидко, дуже недорого! Лаваш із сиром і яйцем ви приготуєте максимум за 20 хвилин. Усі інгредієнти в ньому замінні під ваші особисті уподобання. Це справжня знахідка під будь-які випадки: для перекусу, в дорогу, на роботу, в школу, на свято, на сніданок і на вечерю!

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
6
Лаваш 2 шт
Кріп (4-5 гілочок) 20 г

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити лаваш із сиром і яйцем? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вам знадобиться тонкий вірменський лаваш (два аркуші). Як правильно вибрати лаваш? Насамперед подивіться дату виготовлення на упаковці. Прострочену випічку не беріть. Свіжий лаваш повинен мати приємний запах. Уважно подивіться, щоб на ньому не було плям і ознак цвілі.
Крок 2
Твердий сир може бути будь-який. Головне, щоб він був смачним, свіжим і ароматним. Натріть його на крупній тертці. Замінити твердий сир можна плавленим сиром типу "Дружба". Щоб було зручніше натирати, потримайте його 15-20 хвилин у морозилці.
Крок 3
Яйця добре помийте. Відваріть круто (близько 8-10 хвилин після закипання). Злийте гарячу воду і залийте холодною. Коли яйця охолонуть, виймайте, очистіть від шкаралупи. Також крупно натріть на тертці.
Крок 4
Помийте свіжий кріп. Обсушіть паперовими рушниками. Подрібніть. Крім кропу можна брати петрушку, кінзу, руколу.
Крок 5
В окрему ємність викладіть майонез. Якщо з якоїсь причини майонез використовувати ви не хочете, замініть його сметаною. Змішайте з рубаною зеленню.
Крок 6
Розкладіть перший лист тонкого лаваша. Рівномірно змастіть його поверхню тонким шаром майонезу з кропом. Відступіть від країв 2-3 см і начинку на них не викладайте.
Крок 7
Зверху рівномірно посипте поверхню тертими яйцями.
Крок 8
Перший лаваш накрийте другим листом. Також змастіть його майонезом і посипте твердим сиром.
Крок 9
Як правильно згорнути лаваш рулетом? Згортайте акуратно і якомога щільніше, щоб начинка не вивалювалася по краях, а сам лаваш не порвався. Якщо рулет не згорнути щільно, потім буде складно нарізати його на красиві шматки.
Крок 10
Загорніть рулет у харчову плівку. Покладіть у холодильник на одну годину. За цей час він добре просочиться і стане м'яким. Готовий рулет розріжте на порційні скибочки та подайте до столу.

Страва може бути подана на сніданок, перекус або як закуска на святковий стіл. Ситно, смачно і красиво! Рулет із лаваша - популярна холодна закуска. Страва дуже смачна, ситна й універсальна, підходить на всі випадки життя. Готувати зовсім нескладно. Рецепт виручить, коли часу для готування обмаль. Пробуйте. Усім обов'язково сподобається!

У майонезний (або сметанний) соус для аромату можна додати пропущений через прес часник (2-3 зубчики). Ще один варіант. Наріжте тонкими слайсами свіжий огірок, помийте й обсушіть листя салату. Лаваш змастіть соусом. Умовно розділіть на чотири смуги. На кожну викладіть начинку. Спочатку яйця, потім нарізане листя салату, сир і огірок. Згорніть щільним рулетом і відправте на 1 годину в холодильник.

Автор рецепта:
Лаваш із сиром та яйцем
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...