Поживна страва з вишуканим соусом Кетчунез. Сосиски в лаваші на пательні з сиром це - дуже смачний і дуже ситний варіант для сніданку або перекусу. З ароматною кавою на сніданок або з солодким газованим напоєм на перекус. Готується просто і швидко!
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити сосиски в лаваші на пательні з сиром? Сосиски звільніть від оболонки. Це зручно робити за допомогою невеликого ножа, піддягаючи оболонку біля кінчика сосиски. У продажу є сосиски з натуральною оболонкою. Таку акуратно зняти не вийде, та й нема чого.
Крок 2
Великий аркуш тонкого вірменського лаваша ножицями розріжте на довгі смужки. Ширина смужок має приблизно дорівнювати довжині ваших сосисок.
Крок 3
У середину кожної смужки налийте кетчуп і майонез. На кожну смужку піде приблизно по півтори чайні ложки обох соусів. Без майонезу можна обійтися, тоді й калорійність страви сильно знизиться. А ось без кетчупу, на мій погляд, буде зовсім вже сумно.
Крок 4
Розподіліть кетчуп і майонез по всій заготівлі, одночасно змішуючи їх чайною ложкою, не доходячи до одного з коротких країв приблизно півтора сантиметра. Це потрібно для того, щоб під час закручування вийшов вишуканий соус "Кетчунез", який не витікав, і під час смаження не пригорів. Зверху посипте заготовку натертим на крупній тертці сиром.
Крок 5
Загорніть сосиску в лаваш, почавши загортати по короткому краю.
Крок 6
Сковороду з антипригарним покриттям і невисокими бортами розігрійте на сильному вогні. Влийте соняшникову олію та гарненько прогрійте її. Після цього можна викладати сосиски на обсмажування. Смажте приблизно по дві хвилини з кожного боку.
Крок 7
Я смажила з трьох боків. Час приготування може сильно залежати від того, яку саме сковороду ви використовуєте, а також від індивідуальних особливостей вашої плити.
Під час обсмажування сосисок, незважаючи на всі вжиті запобіжні заходи, сир все ж може витікати з лаваша. Його необхідно одразу ж видалити зі сковороди, оскільки він дуже швидко пригорить.
Сир для цього рецепта можна обирати як твердих і напівтвердих сортів (наприклад, російський, тільзітер або навіть пармезан), так і м'якших сирів, на кшталт моцарели.
В одному випадку страва вийде більш пікантною і гострою, а в другому - ніжнішою.
Ще щодо вибору сирів я б порекомендувала плавлений сир залишити для бутербродів, а сир із пліснявою - для келишка білого вина. Сюди ці сорти навряд чи підійдуть.
Усередині лаваша сосиска виходить так, наче її не дуже довго відварювали. Сир повністю розплавлений.
Ці сосиски я подавала з солодким газованим напоєм. Ну що сказати?! Звичайно ж, усім сподобалося! Єдине, що захоплюватися цією стравою не варто, оскільки вона дуже калорійна.
Приємного апетиту!