• 105 переглядів
Розсольник із рисом класичний

Смачний, наваристий, для ситного сімейного обіду! Розсольник із рисом класичний можна робити з будь-якого виду м'яса. Але обов'язково в ньому мають бути солоні огірки або огірковий розсіл. Він обов'язково сподобається дітям і дорослим.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
8
Покрокове приготування
Крок 1
Як зварити розсольник із рисом класичний? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для бульйону можна використовувати будь-які частини курки. Підготуємо овочі. Цибулю очистіть від лушпиння. Моркву і картоплю вимийте в проточній воді зі щіткою, очистіть від шкірки та обполосніть у воді. Рис промийте кілька разів, щоб вода від нього залишалася прозорою.
Крок 2
Курку промийте в проточній воді та викладіть у каструлю. Залийте холодною водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть у киплячій воді, протягом 30 хвилин. Під час закипання утворюватиметься піна, яку необхідно знімати. Потім курку витягніть із каструлі за допомогою шумівки, трохи остудіть і відокремте м'ясо від кісток.
Крок 3
Бульйон процідіть і поверніть на вогонь. Викладіть у нього куряче м'ясо. Доведіть усе до кипіння. Бульйон можна процідити через кілька шарів марлі або чистий кухонний рушник. Це прибере залишки незнятої піни та зробить його чистим і прозорим.
Крок 4
Очищену картоплю наріжте на невеликі шматочки і відправте в каструлю разом із рисом. Залиште варитися хвилин на 15.
Крок 5
У цей час натріть моркву на тертці, цибулю дрібно наріжте. Викладіть подрібнені овочі на гарячу пательню з додаванням невеликої кількості рослинної олії. Обсмажте все разом 2-3 хвилини.
Крок 6
Огірки наріжте дрібним кубиком або іншим звичним вам способом. Додайте до засмажки, обсмажте все разом ще кілька хвилин і зніміть із вогню.
Крок 7
Додайте засмажку із солоними огірками в каструлю із супом. За смаком всипте трохи солі та спеції. Перемішайте.
Крок 8
Проваріть розсольник із рисом і куркою ще кілька хвилин і вимкніть вогонь. Накрийте його кришкою і дайте трохи постояти, щоб смаки наповнилися ароматами один одного.
Розсольник є прекрасною першою стравою для повсякденного меню. Рис можна, з легкістю, замінити на перловку. Тільки не міняйте овочі. Інакше буде вже зовсім інший смак. Тут усі овочі гармонійно доповнюють один одного і чітко відчувається смак солоних огірків. Якщо не всі ваші домочадці люблять суп з огірками, то можна їх замаскувати. Просто натріть солоні огірки на тертці та додайте їх у суп у такому вигляді.
Для більш насиченого супового аромату, можна додати наприкінці варіння лавровий лист.